Cum se modifică taxele și impozitele în 2018, la Constanța?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiectul a fost publicat Cum se modifică taxele și impozitele în 2018, la Constanța?
Administrație 13 Decembrie 2017 / 16:21 4271 accesări 1 comentariu

După dezbaterea pe tema proiectului de hotărâre privitor la taxele și impozitele pe care le vor plăti constănțenii anul viitor, ce a avut loc în 28 noiembrie, Primăria Constanța a publuca o formă actualizată a documentului. Potrivit Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018 are la bază următoarele modificări: reducerea impozitului datorat pentru mijloacele de transport hibride de la 75% la 95% și actualizarea cotei de impozitare în cazul clădirilor nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, de la 1,3 % la 0,5%. În ceea ce privește cea de-a doua modificare, cota se aplică ori la valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă, la valoarea finală a lucrărilor de construcţii, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă sau la valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă.

MODIFICĂRI LA TAXELE SPECIALE

De asemenea, documentul mai cuprinde și alte modificări în ceea ce privește taxele speciale și cele locale. de exemplu, taxa de salubrizare va crește de la 3 lei la 7 lei de persoană pe lună. Taxa pentru servicii de reclamă și publicitate va fi de 2% din valoarea acestor servicii. Afișajul reclamelor în locul în care persoana derulează o activitate economică va fi taxat cu 32 de lei/an/mp. În cazul panourilor publicitare de orice alt fel, taxa este de 23 de lei/an/mp. Pentru eliberarea avizului program de funcționare se va achita 100 de lei, în cazul barurilor și restaurantelor. Pentru agenții economici care își desfășoară activitatea în Mamaia și Satul de Vacanță, taxa pentru eliberarea avizului prorgram de funcționare este de 8.000 de lei. Pentru cei care desfășoară activități temporare în Mamaia și Satul de Vacanță, taxa de autorizare este de 200 de lei. Excepție fac cei care se ocupă cu închirierea echipamentului sportiv și cu organizarea evenimentelor ce presupun activități comerciale și de alimentație publică. Ei sunt obligați să plătească 1.000 de lei. Taxa de autorizare pentru desfășurarea de activități temporare în Mamaia și Satul de vacanță este în valoare de 200 de lei, pentru activitățile desfășurate în zone private cu acces public. Excepție fac activitățile de închiriere a echipamentului sportiv, târgurile și festivalurile cu desfășurare de activități comerciale sau de alimentație publică, spectacolele de circ și activitățile de producere și comercializare stradalăde produse alimentare din utilaje specializate, pentru care taxa va fi de 8.000 de lei.

SE SCHIMBĂ TAXELE PENTRU LOCURILE DE VECI

O altă modificare prevăzută în proiect este actualizarea taxei de cesionare a locurilor de veci. Drept urmare, pentru cesionarea unui loc de veci pentru 7 ani se va plăti 33 de lei/mp pentru Cimitirul Central și Municipal, respectiv 25 de lei/mp pentru cimitirele Viile Noi, Anadalchioi, Constantin Predescu, și Palazu Mare. Pentru a pătra un mormânt timp de 25 de ani se va plăti 115 lei/mp pentru Central și Municipal, respectiv 85 de lei pentru Viile Noi, Anadalchioi, Constantin Predescu și Palazu Mare. Cesionarea timp de 49 de ani va costa 230 de lei/mp la Central și Municipal, iar pentru locurile de veci din Viile Noi, Anadalchioi, Constantin Predescu și Palazu Mare va costa 170 de lei/mp. Proiectul republicat poate fi consultat pe site-ul Primăriei Constanţa (www.primaria-constanta.ro) şi la sediul acesteia situat pe Bd. Tomis nr. 51. de asemenea, documentul este disponibil pe site-ul SPIT (www.spit-ct.ro) sau la sediile din Bd. Tomis nr.112, str. Sulmona nr. 22, str. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Badea Cârţan, nr. 3, Bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C şi str. Dumbrăveni nr. 1.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1405 secunde