Cum sunt păcăliți cumpărătorii? Apă în loc de... pește, la Auchan!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O nouă găselniță a unor comercianți

Cum sunt păcăliți cumpărătorii? Apă în loc de... pește, la Auchan!

Social 15 Ianuarie 2018 / 10:38 5266 accesări

O nouă găselniță a unor comercianți este scoasă la iveală de comisarii Protecției Consumatorilor Constanța. Astfel, echipa Comisariatului a descoperit cum, în loc de pește, clienților le era vândută, de fapt, apă înghețată cu urme de pește. Totul, la Auchan Constanța. Practic, așa cum spune chiar comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, am asistat la ”furt de bani prin vânzarea de apă la preț de pește!”.

Comerțul în țara noastră lasă de dorit din multe puncte de vedere, în multe sectoare de activitate. Din păcate, în goana de a face bani cât mai rapid, mulți dintre afaceriști pur și simplu omit, în mod voit sau nu, să respecte regulile de bun simț impuse atunci când alegi să faci bani pe cont propriu. Aproape că orbesc și nu le mai pasă de nimic; cumpărătorii devin doar niște surse de bani, atât și nimic mai mult. Problema este că, în multe dintre situații, sănătatea maselor de populație este pusă în pericol, din aceleași motive: afaceri și atât. Nu dau doi bani pe calitate, condiții igienice... Banul să iasă și... cam atât. Nu este pentru prima dată când în centre mari comerciale sunt depistate metode mai puțin ortodoxe de a face bani. O nouă găselniță a unor comercianți este scoasă la iveală de comisarii Protecției Consumatorilor Constanța. Astfel, echipa Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Constanța a descoperit cum, în loc de pește, clienților le era vândută, de fapt, apă înghețată cu urme de pește. Totul, la Auchan Constanța. Practic, așa cum spune chiar comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, Horia Constantinescu, am asistat la ”furt de bani prin vânzarea de apă la preț de pește!”.

MĂSURI În urma expertizării s-a dispus sancționarea agentului comercial cu suma de 15.000 lei, a declarat comisarului șef adjunct al CJPC Constanța, Horia Constantinescu. Totodată, s-a dispus oprirea de la comercializare a întregii cantități. Oficialii CJPC au precizat că această practică, de vânzare a apei în loc de pește, mai exact trunchi cod și fileu de Alaska și fileu de pește Pangasius, este inadmisibilă. Au fost luate imediat măsurile impuse în ambele hipermarketuri Auchan din Constanța, mai exact retragarea întregii cantități de pește ”glazurat” cu apă înghețată din belșug. Acțiunile de inspecție și control ale comisarilor CJPC continuă!

Vezi video aici:

https://youtu.be/wcBXbUQfm_412
Pagina a fost generata in 0.1578 secunde