Cum văd elevii de la Pedagogic criza refugiaților?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect Erasmus Cum văd elevii de la Pedagogic criza refugiaților?
Educație 21 Noiembrie 2017 / 17:08 1079 accesări 1 comentariu

În perioada 12.11. - 18.11.2017, la RSG Sligerbos Levant, Harderwijk, Olanda, a avut loc cea de a treia întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ „On the Move in Europe“, derulat de Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa în parteneriat cu liceul olandez şi alte patru licee din ţările implicate în proiect: Spania, Italia, Germania şi Ungaria. Proiectul a debutat în luna decembrie 2016 cu întâlnirea coordonatorilor, organizată de instituţia constănţeană. La această activitate au participat două cadre didactice: prof. dr. Anamaria Ciobotaru - coordonatorul proiectului şi prof. dr. Polixenia Popescu - membru al echipei de proiect, precum şi cinci elevi din clasa a XI-a: Mara Constantin, Patricia Antici, Cristache Alexandra, Daniel Dăianu şi Cătălin Chita. „Proiectul vizează, prin tematica sa, criza refugiaţilor şi tot ceea ce presupune aceasta: migraţia de-a lungul istoriei, cauzele ei şi modul în care aceasta a influenţat viaţa de zi cu zi, aspectele sociale, economice şi politice resimţite în urma acestui fenomen“, a declarat directorul Colegiului.

Printre activităţile derulate în această săptămână se numără: vizionarea şi analizarea filmului „Freedom Writers“; designul unor hărţi care conţin informaţii despre migraţia popoarelor în trecut şi prezent, a fiecărei ţări participante la proiect; vizitarea casei memoriale Anne Frank în Amsterdam şi a altor locuri descrise în „The Diary of Anne Frank“ - carte pe care elevii au avut-o de citit şi analizat; vizitarea Centrului de refugiaţi din Zeewolde şi participarea la discuţii cu directorul AZC Zeewolde, Lazize Hillebregt de Valk; vizitarea Primăriei din Hardervijk şi participarea la masa rotundă organizată de primarul oraşului; vizitarea expoziţiei pictorului Huszar Van De Stijl din Stadsmuseum, Harderwijk. Materialele elaborate de elevi pe parcursul acestei săptămâni au fost prezentate în ultima zi - de către aceştia - părinţilor, profesorilor şi reprezentanţilor autorităţilor locale.

Poiectul presupune, de asemenea, elaborarea de către profesorii participanţi din cele şase ţări a unui ghid de bune practici privind cele mai eficiente metode de predare în vederea integrării elevilor de alte naţionalităţi.

Următoarea întâlnire a proiectului va avea loc în luna martie a anului 2018, în Waltrop, Germania.

Taguri articol
Loading...

1 comentariu

bine ca serbam independenta Dobrogei 10:49:15 / 22 Noiembrie 2017
spalare pe creier

Program neobolsevic globalist de spalare pe creier a copiilor nostri.Si profesorii nostri, pentru citiva arginti, s-au angajat in acest proiect fantasmagoric sustinut de ciudata aia Merkel. care numai nemtoaica nu poti spune ca este. Ce vor astia sa abdicam de la morala crestina, ortodoxa, de la educatia pe care am primit-o de la parintii si bunicii nostri.De ce nu se organizeaza un referendum pe tema invadatorilor, sa se vada ce parere are poporul roman.De ce statele arabe bogate nu vor sa auda despre indivizii astia care, inloc sa puna mina pe arma sa-si apere tara si drepturile, accepta sa fie platiti ca sa creeze probleme in zone in care nici cultural si nici religios,n-au nici o legatura.Ce tot incearca diverse ONG vindute sa ne vire pe git ideea asta cu acceptarea invadatorilor. Aici s-a varsat singe pentru a nu calca picior de inchinatori la alte credinte.Aveam o parere foarte buna despre acest Colegiu, dar probabil, ca banii primiti, primeaza , asuprea convingerilor si credintei. De ce trebuie sa converteasca niste copii? Parintii stiu?Inspectoratul scolar stie despre ce se intimpla. Stiti ca in mod tacit sint cazati in Constanta peste 400 de invadatori? Am vrea numele celor care au aprobat acest lucru.Constantenii au fost intrebati? Bine ca fac manifestatii pentru piste de biciclete..Se face tot ce se poate pentru a instraina spiritul romanesc din sufletul copiilor.Sa va fie rusine, hal de profesori!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2115 secunde