Cutremur devastator! Sute de răniți și mai mulți morți în Turcia și Grecia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cutremur devastator! Sute de răniți și mai mulți morți în Turcia și Grecia
Externe 21 Iulie 2017 / 08:51 2235 accesări 0 comentarii

Un cutremur de magnitudine 6,7 a fost înregistrat în noaptea de joi spre vineri în apropiere de Bodrum în sud-vestul Turciei. Acesta a fost urmat de peste 57 de replici, până vineri dimineața, dintre care cel puțin cinci replici au fost puternice, cu magnitudini peste 4,5 Richter, conform EMSC. Cutremurul puternic a fost urmat de un tsunami care a lovit insulele Kos și Samos, aflate în apropiere de epicentrul cutremurului. Pe insula Kos, acoperișul unui bar a căzut peste oameni, cel puțin doi morți fiind anunțați până la această oră. În restul Turciei și Greciei se înregistrează sute de răniți, Oamenii sunt transportați la spitale. Pe insula Kos se intervine cu elicoptere pentru salvarea oamenilor și deja sunt raportate două persoane moarte. "Avem doi morţi şi răniţi (...). Plafonul unei clădiri s-a prăbuşit", au declarat pompierii de la fața locului.

Pe insulele greceşti din Arhipelagul Dodecanez în Marea Egee şi mai ales în Kos şi Rodos, cutremurul a fost puternic resimţit. Potrivit Observatorului din Atena, seismul de "magnitudine 6 a fost foarte puternic". Epicentrul său a fost situat la 20 km în largul Insulei Kos.

„Oamenii noștri ar trebui să știe că urmează replici și ar trebui să nu intre în clădiri vulnerabile sau afectate deja de cutremur”, a declarat Mehmet Halis Bilden, șeful Comisiei de lucru în cazuri de Dezastre și Urgențe, pentru CNN Turk.

Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Grecia sunt un turc şi un suedez, au anunţat autorităţile elene, fără a le divulga identităţile, relatează The Guardian.

CE A SCRIS UN ROMÂN SURPRINS DE CUTREMUR ÎN TURCIA. TURIȘTII DESCRIU CLIPE DE GROAZĂ

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 a zguduit Grecia și Turcia, fiind resimțit cel mai puternic în insula elenă Kos și în stațiunea turcă Bodrum, unde mulți români aleg să-și petreacă vacanța. „Am trăit primul cutremur în Turcia (6.3 grade). Ne-a dat ceva emoții!”, a scris pe o rețea de socializare, un român aflat în Kusadasi, scrie libertatea.ro. Atât în Kos, cât și în Bodrum mii de oameni au petrecut noaptea pe străzi și unde numeroase clădiri au fost grav avariate. Lauren Duffy, o studentă britanică în vârstă de 20 de ani, a fost evacuată împreună cu mama şi sora ei de la hotelul Atlantis, unde numeroase geamuri s-au spart din cauza cutremurului.

MAE ÎNTREPRINDE DEMERSURI PENTRU A AFLA DESPRE SITUAȚIA CETĂȚENILOR ROMÂNI

Referitor la seismul care a avut loc în dimineața zilei de 21 iulie 2017, în Republica Turcia, resimțit și în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează faptul că Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Izmir au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările cutremurelor, precum şi cu privire la existența unor persoane de cetăţenie română printre persoanele afectate.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena – (0030) 2106728879 şi (0030) 2106744544 şi al Consulatului General al României la Izmir – (0090) 232 4650579 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call-Center în regim de permanență.

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Izmir monitorizează situația, menţin legătura cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2336 secunde