DAESH, încercuit în centrul Siriei! Victorie importantă pentru forţele naţionale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

DAESH, încercuit în centrul Siriei! Victorie importantă pentru forţele naţionale

Externe 18 August 2017 / 14:22 434 accesări

Forțele regimului sirian au obținut o victorie importantă în fața grupării DAESH (Statul Islamic/ SI), încercuind-o aproape în totalitate în partea centrală a vastei zone deșertice întinse din centrul țării până la frontierele cu Iordania și cu Irak, transmite AFP, citând Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Armata siriană, sprijinită de aviația militară rusă și de milițiile pro-regim, a înaintat puternic în ultimele două zile în deșertul sirian, aflat în mâinile jihadiștilor SI din 2014.

Trupele fidele regimului au lansat în luna mai o amplă ofensivă pentru eliminarea jihadiștilor din această zonă, care se întinde pe circa 9.000 km2. „Regimul a reușit să încercuiască localitatea Oqayrbat și 44 de cătune din împrejurimi, situate în provinciile centrale Hama și Homs”, a explicat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. „Odată cu aceste succese (...), ultima cale de aprovizionare a combatanților (SI) cu arme, muniții și materiale în zona Oqayrbat se află sub focul și controlul armatei siriene”, a indicat vineri Ministerul rus al Apărării.

Agenția oficială de presă Sana a confirmat încercuirea regiunii Oqayrbat și capturarea a patru câmpuri gazeifere, printre care cel de la Twinan. Potrivit OSDO, armata siriană mai are de parcurs doar 25 km până în regiunile al-Kom și al-Sukhna, ceea ce i-ar permite să asedieze complet SI în zonele deșertice. Alungarea jihadiștilor din provinciile Homs și Hama va permite armatei să declanșeze bătălia pentru recucerirea Deir Ezzor, provincie petrolieră situată tot în deșertul sirian, ultima aflată aproape în totalitate în mâinile DAESH. Moscova a indicat în această săptămână că recucerirea provinciei ar însemna sfârșitul organizației jihadiste în Siria. Acest recul al Statului Islamic intervine într-un moment în care gruparea a revendicat un nou atentat sângeros în Europa, de această dată la Barcelona, în care au fost ucise 14 persoane și rănite peste 100.12
Pagina a fost generata in 0.1912 secunde