Dan Barna, ales fraudulos preşedinte al USR?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acuzaţii grave!

Dan Barna, ales fraudulos preşedinte al USR?

Politică 09 Septembrie 2019 / 19:19 501 accesări

Șoc în rândul militanților USR, după ce Cosette Chichirău a acuzat că alegerea lui Dan Barna ca președinte al formațiunii a fost făcută prin fraudă, arată antena3.ro.

Dan Barna a fost ales printr-un vot electronic.Cosette Chichirău arată unde a fost veriga prin care ar fi putut fi fraudat sistemul de vot, după ce organizația în numele căreia a candidat a scos la iveală mai mult de 500 de adrese de mail care ar fi avut aceeași parolă.

Ce spuneCosette Chichirău: „Toată ziua de duminică, 1 sept, prima zi de vot, Cătălin Drulă a avut parola de la sistemul de vot. Putea să genereze linkuri de vot, să genereze noi adrese de email, să suprascrie voturi, să facă ce voia el. Cătălin Drulă - om de bază în Echipa Barna - a avut mijloacele să facă o fraudă naţională. Am aflat asta duminică seara la ora 20, de la Mircea Şerdin, când l-am întrebat cine are acces la cine a votat şi cine nu. A zis că doar el, nimeni din Comisia Electorală, şi că «ah da, şi Drulă mai are parola, dar hai că o schimb acum.

Cu două zile înainte, pe 30 august seara, registrul electoral fusese extras din Hubspot, unde noi cei din ţară avem acces. Aceste date au fost transferate în Zeus, sistemul de vot, iar de aici înainte numai Mircea Şerdin şi Cătălin Drulă au avut acces. Orice modificare la orice - nume, prenume, adresă de email - nu putea ajunge în Zeus decât dacă voia SG şi/sau Comisia Electorală. sau Drulă. Toate poveştile despre modificări de la Iaşi de pe 1-2 septembrie sunt doar atât: poveşti. Praf în ochi ca să acoperim scandalul că sistemul de vot nu era securizat.

Nimeni de la Iaşi nu avea posibilitatea să fraudeze. Modificările în Hubspot nu puteau avea niciun efect în Zeus. Schimbările de adrese de email le-am făcut la cererea SG. Acuzaţiile echipei Barna nu sunt altceva decât un proces de intenţie ca la Securitate. «Este adevărat că cei de la Iaşi nu puteau să fraudeze, dar sigur au vrut!

În schimb, echipa Barna avea mijloacele de fraudare a votului. Întrebarea este dacă le-au folosit. Am cerut Comisiei Electorale un Audit naţional. Nu l-am primit. Adrian Prisnel a cerut Comisiei Electorale lista cu cei care aveau acces la sistemul de vot. Nu a primit-o. Mie mi-a ajuns cuţitul la os. De o săptămână, sunt acuzată în partid şi în presă de o fraudă pe care nu aveam cum să o fac. Sunt nişte minciuni strigătoare la cer. Am îndurat destul mizeria asta. Acum ce facem? Verificăm până la urmă dacă s-au făcut suprascrieri în sistemul de vot? Verificăm cine a avut, în afară de Drulă, acces la sistemul de vot?".

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2064 secunde