Danube Delta Rally 2017 a început miercuri, cu recunoașterea traseului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Automobilism

Danube Delta Rally 2017 a început miercuri, cu recunoașterea traseului

Sport 29 Iunie 2017 / 16:23 979 accesări

Ediția 2017 a Danube Delta Rally va avea loc în acest weekend, la Tulcea, piloții participanți începând de miercuri să ruleze pe probele speciale, pentru recunoașterea traseului. Reamintim că una dintre noutățile acestei ediții este desfășurarea cursei pe asfalt și nu pe macadam, ca în anii trecuți.

Joi seară, de la ora 20.30, va avea loc startul festiv, în Piața Civică. Vineri dimineață sunt programate antrenamentele pentru cele trei probe speciale ale zilei (Nifon, Telița și Jurilovca), care vor debuta după ora 14.00. Sâmbătă se va concura după ora 10.30, pe probele speciale Poșta și Luncavița, care vor fi parcurse de câte două ori. Programul raliului se va încheia cu PS 8, Superspeciala din centrul orașului Tulcea, al cărei start este prevăzut pentru ora 17.14. Pentru ca spectacolul să fie complet, sâmbătă, în deschiderea Superspecialei „In Memoriam Daniel Pohariu”, organizatorii au pregătit o demonstrație a campionului național de drift, Sorin Ene, care va încânta, cu siguranță, publicul prezent. Sâmbătă seară, în Piața Civică, va avea loc și festivitatea de premiere.

Așa cum a fost conceput încă din faza inițială, Danube Delta Rally 2017 se anunță un adevărat Festival de Motorsport, la start urmând să se prezinte atât mașini istorice (cea mai veche mașină înscrisă în concurs este un Austin 20 Tourer, din 1924), cât și mașini moderne (Ford Fiesta R5, Porsche 911 GT3, Ford Escort WRC - mașina de Campionat Modial, dar și un superb McLaren 650S din 2016).

Danube Delta Rally 2017 contează pentru: Campionatul Național și Internațional de Raliuri (organizat sub egida ACR / FIA), Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice (organizat împreună cu Retromobil Club Romania) și Calendarul Internațional de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice (organizat împreună cu Retromobil Club Romania). Avem un total de 85,6 kilometri cronometrați, în cazul vehiculelor moderne, și 540 km în cazul mașinilor istorice, care se întrec la regularitate, nu la viteză. Raliul Deltei Dunării a ajuns la cea de-a cincea ediție organizată de Clubul Sportiv Nautic Motorsport din Constanța, cu sprijinul autorităților locale din județul Tulcea, și a 18-a ediție în total, dacă le socotim și pe cele desfășurate în secolul trecut, în perioada 1980-1993.

Taguri articol


12