De ce e bine să consumi pepeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

De ce e bine să consumi pepeni

Lifestyle 14 August 2018 / 08:16 595 accesări

Pepenii au proprietăţi diuretice, conţin substanţe care reglează tensiunea arterială şi previn apariţia bolilor de inimă. Medicul specialist în diabet şi nutriţie Ioana Florentin explică de ce este necesar să includem acest fruct în dieta noastră de viaţă.

1. Au un conţinut crescut de apă, care ajută la menţinerea unei bune hidratări a organismului;

2. Reprezintăcea mai bogată sursă de citrulină,un aminoacid ce se transformă în organism in arginină, care ajută la buna funcţionare a numeroase organe, cum ar fi ficatul, rinichii, plămânii şi sistemul imunitar;

3.Pepenele verdeareo concentraţie crescută de licopen(chiar mai crescută decât roşiile), un antioxidant care reduce riscul apariţiei bolilor de inimă, dar şi a cancerului.

4. Pepenele galben este bogat în beta-caroten, un precursor al vitaminei A, ce ajută la menţinerea vederii şi sănătăţii pielii;

5. Auconţinut crescut de vitamina C– aproximativ 50 mg de vitamina C la o cană;

6 Ameliorează oboseala musculară după efortul fizic intens, stimulează producţia de acid nitric, o moleculă responsabilă cu contracţia şi relaxarea musculaturii pereţilor vaselor de sânge, ceea ce duce la reducerea tensiunii arteriale.

7.Pepenii galbenisunt bogaţi în potasiu, iar o dietă bogată în potasiu este asociată cu un risc cardiovascular mai miic.

Se recomandă consumul de pepene proaspăt tăiat, expunerea prelungită la aer ducând la scăderea cantităţii de vitamina C.

Sursa:Gândul12
Pagina a fost generata in 0.2055 secunde