De ce întârzie indemnizaţia de creştere a copilului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

De ce întârzie indemnizaţia de creştere a copilului

Social 13 Mai 2018 / 14:42 585 accesări

Indemnizaţia pentru creşterea copilului poate deveni o adevărată povară pentru proaspetele mămici, care sunt nevoite să aştepte cel puţin două luni de zile până primesc banii de la stat după ce au depus dosarul, scrie Mediafax. Ministerul Muncii dă vina pe deficitul de personal.

Problema este una care persistă de mult timp. Pentru mamele care îşi cresc singure copiii, lipsa banilor, chiar şi pentru o lună de zile, este un adevărat chin.

"Este o problemă de ani de zile, se cunoaşte. Situaţia s-a mai ameliorat pentru că, atunci când am fost eu mamă, dura câte opt luni până primeam banii pe indemnizaţie. Pentru mamale singure era foarte greu. Dar în continuare este inacceptabil să dureze atât de mult. Plata trebuie făcută în prima lună în care ai dreptul. Mamele ar trebui să cunoască problema astfel încât măcar să îşi poată face o planificare, ceea ce nu rezolvă fondul problemei. Sunt femei care nu au altă sursă de venit şi intrăm, din nou, în discuţia despre ce înseamnă familie. Sunt familii monoparentale unde nu mai există încă un partener care să susţină cu un venit salarial regulat", a explicat, pentru agenţia de presă Mediafax, Ana Maiţă, preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame.

La solicitarea Mediafax, Ministerul Muncii a explicat că numărul mic de angajaţi care se ocupă de aceste dosare este cauza întârzierilor.12
Pagina a fost generata in 0.1488 secunde