De luni începe sesiunea specială a Bacalaureatului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

De luni începe sesiunea specială a Bacalaureatului

Educație 15 Mai 2016 / 16:19 2987 accesări

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat va începe luni, la Brașov, cu Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Sesiunea specială va fi susținută de absolvenții de liceu participanți la loturile naționale care se pregătesc pentru competițiile internaționale sportive sau pe discipline, precum și pentru absolvenții de liceu care susțin admiterea în universitățile din străinătate în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat. Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și limba maternă se va încheia pe 17 mai. Pe 18 și 19 mai va avea loc Evaluarea competențelor digitale, iar pe 20 și 21 mai - Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise vor avea următorul calendar: 23 mai - Limba și literatura română, 24 mai - proba obligatorie a profilului, 25 mai - proba la alegere a profilului și specializării, 26 mai - Limba și literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18.00). Depunerea contestațiilor este programată în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18.00 - 20.00. În data de 27 iunie vor fi soluționate contestațiile și afișate rezultatele finale.

"Elevii care susțin examenul de Bacalaureat în sesiunea specială își vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unității școlare din care provine candidatul răspunde de încheierea situației școlare a acestuia în timp util", precizează ministerul.12