De luni merg la școală sau la grădiniță 90% din elevii și preșcolarii din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

De luni merg la școală sau la grădiniță 90% din elevii și preșcolarii din România

Social 20 Noiembrie 2021 / 09:43 580 accesări

Vineri seară, Ministerul Educației a finalizat centralizarea la nivel național a unităților care se redeschid de luni în baza modificărilor publicate tot vineri seară în Monitorul Oficial.

Sorin Cîmpeanu:

"De luni, în România, vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi. 90% din elevii și preșcolarii din România".

"Este vorba despre 16.120 de unități de învățământ - este vorba de școli, de grădinițe - vor putea merge la școală cu prezență fizică. 1.792 de unități de învățământ, și vorbesc nu numai de unități cu personalitate juridică, dar și structuri arondate, vor fi nevoite să rămână în online, deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învățământ", a explicat ministrul pentru TVR.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, rata de vaccinare în rândul personalului din școli a crescut "foarte mult".

"Această măsură a determinat o creștere a ratei de vaccinare în școli și grădinițe. Vreau să vă spun că, în prima săptămână de la aplicare, s-au vaccinat atât de mulți colegi, încât peste o mie de școli, într-o săptămână, au putut să treacă de la online la prezență fizică", a subliniat ministrul.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1999 secunde