Desen de Hergé, vândut cu 539.880 de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Desen de Hergé, vândut cu 539.880 de euro

Externe 16 Decembrie 2014 / 00:00 639 accesări

Un desen semnat de Hergé, creatorul personajului de benzi desenate Tintin, datând din 1939, a fost vândut pentru 539.880 de euro, într-o licitaţie organizată duminică, simultan, la Paris şi Bruxelles, care a obţinut încasări de 1,89 milioane de euro. Desenul lui Hergé a făcut parte dintr-o serie de lucrări originale de benzi desenate franco-belgiene care au fost vândute pentru o sumă totală de 1,89 de milioane de euro, depăşind aşteptările organizatorilor, potrivit casei de licitaţii Millon din Bruxelles.

Piesa de rezistenţă a licitaţiei, un desen realizat în creion şi cerneală în 1939, de Hergé, pentru coperta săptămânalului belgian ”Le Petit Vingtième”, a fost evaluat la o sumă între 350.000 şi 400.000 de euro. În acea perioadă, săptămânalul publica, în alb şi negru, ”Sceptrul regelui Ottokar”, al optulea episod al aventurilor lui Tintin şi ale câinelui său Milou. Desenul îl prezintă pe câinele Milou care ţine în gură un sceptru şi i-l aduce lui Tintin şi regelui Muskar al XII-lea al Sydalviei, o ţară imaginară din Europa Centrală.

Vânzarea de duminică reprezintă un record mondial pentru un desen de Hergé publicat pe copertele revistei ”Le Petit Vingtième”, potrivit organizatorilor licitaţiei. Cumpărătorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a participat la licitaţie de la Bruxelles, prin telefon. Cumpărătorii din cele două capitale europene, colecţionari avizi şi investitori privaţi, au achiziţionat în total 86 de desene din cele 101 puse în vânzare, printre care s-au aflat un alt desen de Hergé şi lucrări de Franquin, Uderzo, Schuiten şi Gotlib. O pagină dublă realizată în cerneală de Hergé pentru a fi inclusă ca pagină de gardă a albumelor cu Tintin publicate între 1937 şi 1958, prezentându-i pe Tintin şi pe câinele său în 34 de situaţii diferite, a fost vândută în luna mai pentru 2,65 milioane de euro, într-o licitaţie organizată la Paris, de Casa Artcurial, stabilind un nou record mondial pentru vânzarea unei lucrări de benzi desenate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1588 secunde