Dick Advocaat este noul selecționer al naționalei Olandei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dick Advocaat este noul selecționer al naționalei Olandei

Sport 09 Mai 2017 / 16:57 425 accesări
Dick Advocaat (stânga) îl va înlocui pe Danny Blind la cârma naționalei Olandei

Dick Advocaat (stânga) îl va înlocui pe Danny Blind la cârma naționalei Olandei

Tehnicianul Dick Advocaat a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Olandei pentru a treia oară, iar Ruud Gullit a fost desemnat antrenor secund, a anunţat Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB). Antrenorul în vârstă de 69 de ani, care va deveni cel mai în vârstă selecţioner din istoria Olandei, a mai condus prima reprezentativă a ţării sale între 1992 şi 1994 şi în perioada 2002-2004.

În prezent, Advocaat o pregăteşte pe Fenerbahce Istanbul, echipă la care va rămâne până la finalul campionatului Turciei. El se află sub contract până la data de 1 iunie cu Fenerbahce şi va trebui să primească acordul clubului său pentru a sta pe banca Olandei la meciul amical cu Maroc, din 31 mai.

Până la sosirea sa, interimatul va fi asigurat de Fred Grim, care va deveni ulterior al doilea secund al noului selecţioner. Primul secund, Ruud Gullit, a fost căpitanul Olandei la EURO 1988, când „Portocala Mecanică” a cucerit titlul, şi are 66 de selecţii la naţională.

Dick Advocaat a mai antrenat echipele naţionale din Coreea de Sud, Belgia, Serbia şi Emiratele Arabe Unite, iar la nivel de club le-a pregătit, printre altele, pe PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Borussia Monchengladbach, Zenit Sankt Petersburg şi Sunderland.

Danny Blind a fost demis din funcţia de selecţioner al naţionalei Olandei la sfârşitul lunii martie, după înfrângerea suferită în faţa Bulgariei, în deplasare, cu scorul de 2-0. Selecţionata Olandei, care a ratat accederea la EURO 2016, ocupă locul al patrulea în Grupa A de calificare la Campionatul Mondial din 2018, după Franţa, Suedia şi Bulgaria.12
Pagina a fost generata in 0.1524 secunde