Din 2020, sistem de frânare automat la toate mașinile noi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Din 2020, sistem de frânare automat la toate mașinile noi

Tehnologie 13 Februarie 2019 / 09:27 1193 accesări

Patruzeci de state, printre care şi cele din Uniunea Europeană şi Japonia au semnat un proiect de acord ONU, care prevede ca, din 2020, toate autoturismele şi autoutilitarele noi să aibă sistem de frânare automat. Proiectul ar urma să fie aprobat în luna iunie, iar obligativitatea va fi instituită doar pentru maşinile noi, nu şi pentru cele aflate deja în circulaţie.

„Maşinile vor fi echipate cu un senzor care va detecta vehiculele din faţă şi pietonii şi, în cazul în care maşina deteactează că şoferul nu întreprinde nicio acţiune, îl avertizează. Dacă tot nu reacţionează, maşina va frâna automat”, afirmă Jean Rodriguez - purtător de cuvânt ONU pentru Europa.

Sistemul se va activa la viteze de până la 60 de kilometri pe oră şi este destinat condusului în oraşe. Oficialii ţin să precizeze că, totuşi, controlul final va fi al şoferului.

„Este o funcţie automatizată, dar, atunci când vorbim în jargonul automatizării, sunt 5 niveluri la maşinile autonome. Acesta ar fi între nivelul doi şi nivelul 3”, precizează Jean Rodriguez, purtător de cuvânt ONU pentru Europa.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1264 secunde