Diplomă de recunoștință pentru un tânăr filantrop, fost orfan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Diplomă de recunoștință pentru un tânăr filantrop, fost orfan

Social, Religie 01 Ianuarie 2020 / 16:19 6528 accesări

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a oferit, astăzi, tânărului Mihai Căldăraru, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale (DGASPCR - AEDOPS), Diploma de recunoștință pentru activitatea filantropică desfășurată în mai multe orașe ale țării, printre care și Constanța.

Povestea de viață a tânărului Mihai Căldăraru este impresionantă. La vârsta de trei luni a ajuns într-un orfelinat, unde a avut o viață foarte dificilă, fiind deseori supus unor rele tratamente, care i-au deteriorat permanent starea de sănătate. Acestea însă nu l-au descurajat. A urmat cursurile unei Scoli de Arte și Meserii, al unei Școli Populare de Artă și al unui curs de inspector de resurse umane.
După ieșirea din orfelinat, a înțeles „din interior” drama copiilor instituționalizați, așa că și-a dedicat viața ajutorării acestora. A urmat cursurile de Jurnalism ale Universității Hyperion, după care a înființat două publicații (”MicNews” și ”Glasul orfanului”) și o asociație, MicNews, cu ajutorul cărora a desfășurat o serie de proiecte dedicate, printre care amintim:
- Tabere la mare și la munte pentru copii defavorizați.
- Campaniile naționale “Sărăcia Distruge Omenia”, Câștigă România, Dăruiește Bucuria! ” și „Rechizite pentru viitorul tău”, în care au fost ajutați sute de copii și bătrâni defavorizați.
- Parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.
O parte din aceste proiecte au fost desfășurate și în parteneriat cu Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale, un ONG care l-a „adoptat” pe Mihai și l-a numit, în acest an, director general pentru România.
Pentru toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului și IPS Teodosie i-au oferit tânărului Mihai Căldăraru recunoașterea activității filantropice, depuse în slujba aproapelui aflat la nevoie, și, totodată, i-au mulțumit pentru credința în Dumnezeu și iubirea de aproapele dovedită conform Bibliei, nu doar cu vorba, ci și cu fapta.



Ştiri recomandate

12