Dirijori de pe cinci continente, în competiție la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Gala laureaților, duminică

Dirijori de pe cinci continente, în competiție la Constanța

Cultură 27 Mai 2016 / 15:16 1598 accesări

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” găzduiește timp de o săptămână, începând din 23 mai, cea de-a doua ediție a Concursului Internațional de Dirijat Operă „Black Sea”, organizat de asociația culturală „Thalassa Film & Music”, în parteneriat cu instituția-gazdă. În competiție au intrat 20 de dirijori din Europa - inclusiv un român, constănțeanul Sebastian Pascale -, Asia, Australia, America de Nord și America de Sud, iar în finală vor ajunge doar șase. Câștigătorii acestei ediții vor fi premiați duminică, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „OIeg Danovski”, în cadrul unui spectacol de gală la care vor participa soliștii și orchestra tomitană. Biletele pentru concert au prețuri de 25, 30, 40 și 50 de lei. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti pe un tichet 20 de lei.

Componența juriului a rămas aceeași ca cea de anul trecut, cu o singură modificare, dirijorul Teatrului „Oleg Danovski”, Radu Ciorei, fiind înlocuit de maestrul Gheorghe Stanciu. Din componența juriului, prezidat de maestrul Vittorio Parisi, profesor la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, mai fac parte: directorul general al TNOB „Oleg Danovski”, soprana Daniela Vlădescu, directorul artistic al Academiei de Artă Lirică din Osimo - Italia, Vincenzo de Vivo, și compozitorul și dirijorul belgian de origine română Marian Mitea, de la Academia de Muzică din Bruxelles. Premiile au o valoare de 4.500 de euro.

Anul trecut, câștigătorul primei ediții a Concursului Internațional de Dirijat Operă „Black Sea” a fost spaniolul Daniel Gil de Tejada, care, recent, a asigurat conducerea muzicală a spectacolului „Boema”, de Giacomo Puccini.

Citește și:

Enescu și „Rapsodia Română” i-au purtat noroc japonezului Yuki Takai

Un spaniol, marele câştigător al Concursului de Dirijat Operă

Răvăşitoare trăiri boeme pe acorduri pucciniene

Concert pentru soprană de coloratură și orchestră, la Teatrul „Oleg Danovski“

O operă germană, un dirijor italian și trei debuturi, la Teatrul „Oleg Danovski”12