Dispută în BOR pe tema botezului. ÎPS Teodosie anunță că nu-l va chema la judecată pe ÎPS Calinic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dispută în BOR pe tema botezului. ÎPS Teodosie anunță că nu-l va chema la judecată pe ÎPS Calinic

Eveniment, Religie 20 Februarie 2021 / 18:51 3928 accesări
Foto: facebook, Arhiepiscopia Tomisului

Foto: facebook, Arhiepiscopia Tomisului

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.
Precizarea arhiepiscopului constănțean vine după ce ÎPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă la botez.

La rândul său, arhiepiscopul Calinic a precizat că la ședința Sfântului Sinod vor exista discuții despre botez.

Comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului

Referitor la informația de presă potrivit căreia IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îl va „chema la judecata Sinodului” pe IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, precizăm că IPS Teodosie NU ar urma să inițieze în Sfântul Sinod o acțiune de chemare în judecată a IPS Calinic, în fața vreunei instanțe bisericești.

Afirmația IPS Teodosie a fost scoasă din context și eronat înțeleasă. Așa cum se poate observa și pe materialul atașat, săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obișnuită de lucru a Sfântului Sinod, iar IPS Teodosie a menționat că se va întâlni acolo cu IPS Calinic cu care va discuta, în mod firesc, colegial.

De altfel, relațiile dintre cei doi ierarhi sunt relații frățești, cordiale, chiar apropiate, contrar tendinței unor publicații de a semăna discordie și război, încercând iluzoriu să-i creioneze IPS Teodosie un portret de extremist sau rebel al Sf. Sinod.12