Doi minori ACCIDENTAȚI la un loc de joacă din Constanța. Cine răspunde?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doi minori ACCIDENTAȚI la un loc de joacă din Constanța. Cine răspunde?

Social 07 Mai 2018 / 18:28 2411 accesări

De luni bune s-a atras atenția asupra faptului că multe dintre locurile de joacă din Constanța constituie reale pericole pentru copii; mai toate leagănele fiind făcute praf, la fel ca și gardurile de protecție. Între timp, Primăria a tot promis că totul se va rezolva cât mai repede posibil... Din păcate, inevitabilul s-a produs: la data de 5 mai, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că un gard din plasă metalică al unui teren sportiv amenajat, de pe strada Pelicanului, a căzut peste 2 minori, de 10, respectiv 11 ani. Cei doi minori au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

CE SPUNE PROTECȚIA CONSUMATORILOR? „Mâine emitem adresă către Primăria Constanța. Azi (7 mai - n.r.) am discutat doar telefonic. Interesat este că o firmă de pază, Divizia de Paza, a sesizat în nenumărate rânduri Primăria despre acest gard, asta reieșind din discuția telefonică cu ultimul paznic din zonă. Există un inspector Nedelcu, angajat al Primăriei, care locuiește în blocul de lângă, lui fiindu-i repartizată zona. Despre gard se știa de mult!”, a declarat comisarul șef-adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Horia Constantinescu.

În ediția online www.telegrafonline.ro vă prezentăm imagini de la respectivul loc de joacă, puse la dispoziție de CJPC Constanța.

• Reamintim că, Primăria Constanța a demarat procedurile pentru amenajarea unor noi spații de joacă adecvate în ianuarie 2018, care să nu reprezinte un pericol pentru copii. Autoritățile locale au anunțat acest lucru prin intermediul unei postări pe Facebook. "Persoanele interesate pot consulta, începând cu data de 23.01.2018, anunțul de participare cu numărul 182182 privind Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanta, publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (S.E.A.P.). Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26.02.2018, ora 16.00. Procedura de atribuire se realizează on-line, prin mijloace exclusiv electronice, respectiv întreaga procedură de atribuire se desfășoară utilizând platforma SEAP. Întreaga documentație de atribuire este disponibilă în SEAP (www.e-licitatie.ro). Pentru a putea participa la prezenta procedură, operatorii economici interesați vor fi înregistrați în SEAP... Între timp au trecut mai bine de 3 luni, iar locurile de joacă iată că sunt un adevărat pericol pentru cei mici!

Vezi video aici:

https://youtu.be/3KhH5XVPLA0

https://youtu.be/HQBwutK6izg

https://youtu.be/OmRGZdi2wzE12
Pagina a fost generata in 0.1213 secunde