Dosarul privind moartea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, clasat. Verdict - sinucidere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dosarul privind moartea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, clasat. Verdict - sinucidere

Justiție 20 Iulie 2016 / 09:26 1179 accesări

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat că dosarul de ucidere din culpă privind moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost clasat, decesul nefiind consecinţa vreunei fapte penale.

"Raportul medico-legal arată că moartea lui Dan Condrea a fost una violentă, fiind cauzată de leziuni traumatice care s-au putut produce prin loviri de corpuri și planuri dure, cât și prin strivire de componentele unui autovehicul, urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) și sunt în legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul. La autopsie nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel anterior menționat", a declarat Cornelia Şandru, consilier personal al Procurorului General al României.

De asemenea, procurorii au anunţat că expertiza realizată în dosar arată lipsa urmelor de frânare sau de evitare a copacului iar accidentul s-a produs în condiţii de vizibilitate bună, carosabilul fiind uscat, fără denivelări sau obstacole de direcţia de deplasare, concluzia anchetatorilor fiind că decesul lui Dan Condrea este consecinţa unui act de sinucidere.

"Urmele de rulare evidențiate indică faptul că autoturismul și-a schimbat la un moment dat direcția de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. În zona în care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staționare. Date fiind concluziile raportului de expertiză criminalistică și ale raportului de expertiză tehnică, coroborate cu celelalte probe administrate în cauză, rezultă că autoturismul - fără a avea defecțiuni la sistemul de frânare ori direcție, având o viteză de peste 100 Km/h şi fără a i se acţiona sistemul de frânare - a intrat în coliziune cu obstacolul ca urmare a acțiunii conducătorului auto, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și iminent, decesul reprezentând consecinţa unui act suicidal", a mai declarat Cornelia Şandru.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a decedat la puţin timp după izbucnirea scandalului privind dezinfectanţii diluaţi, la data de 22 mai, în urma unui accident rutier.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.253 secunde