Două nunţi şi-o... premieră de inimă, la Teatrul de Stat! Ce vedeţi în weekend

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Biletele pot fi achiziţionate şi online

Două nunţi şi-o... premieră de inimă, la Teatrul de Stat! Ce vedeţi în weekend

Cultură 08 Ianuarie 2019 / 17:36 862 accesări

„NUNTA LUI FIGARO” Teatrul de Stat Constanța începe anul 2019 cu o nuntă: „NUNTA LUI FIGARO” de Pierre Beaumarchais. Potrivit unui comunicat al instituţiei, spectacolul este programat vineri, 11 ianuarie, de la ora 19.00. Piesele din seria „Figaro” ale dramaturgului francez mai cuprind „Bărbierul din Sevilla” şi „Mama vinovată”, toate fiind cenzurate, la vremea când au fost scrise, adică la sfârşitul secolului al XVIII-lea, de regele Ludovic al XVI-lea, care nu gusta satira la adresa aristocraţiei franceze. Totuşi, când ele au primit aprobarea de a fi jucate, s-au bucurat de un mare succes chiar şi în rândul aristocraţilor. Opera lui Mozart cu acelaşi titlu a fost cântată pentru prima dată în 1786, la doi ani după debutul piesei de teatru.

Tani Ştefu este descurcărețul Figaro, iar Bogdan Caragea este Contele Almaviva. Dincolo de confruntarea dintre cele două personaje aflate în prim plan, spectatorii îi vor putea aplauda pe Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov și Daniela Ivanciu, urmărind cu sufletul la gură răsturnările de situație din această comedie spumoasă. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.

„INIMA REGINEI MARIA” Weekend-ul teatral continuă cu cea mai recentă premieră a TSC, „INIMA REGINEI MARIA”, de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea, programată sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 19.00. Spectacolul este un manifest, ce vorbește despre mărirea și decăderea poporului român. Consultant artistic onorific al acestui spectacol este maestrul Emil Boroghină, iar asistent de regie este Laurențiu Tudor. Decorurile au fost concepute de Cosmin Hiristea, costumele, de Raluca Negoescu, iar muzica poartă semnăturile Andreea Vâță - Dienes și Marius Roje. Mișcarea scenică a fost coordonată de Ibi Cristea, iar proiecțiile video au fost create de Iulia Pană.

În distribuție: Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.

„TESTOSTERON” Weekend-ul se va încheia tot cu o nuntă, însă una ratată de această dată... Duminică, 13 ianuarie, de la ora 19.00, spectatorii sunt invitaţi la „TESTOSTERON”, piesa care s-a jucat cu mare succes, în toamna anului 2018, la Gala Națională a Comediei, de la Galați. Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței, Remus Archip sunt cei șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi...”, după cum spune chiar regizorul Traian Șoimu, cel care a adaptat piesa de succes a scenaristului, regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz. Comedia - cult „Testosteron” a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, țara de origine a dramaturgului, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc. În versiunea constănțeană, scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.

Dat fiind limbajul licențios pe care personajele îl folosesc, acest spectacol nu este recomandat minorilor.

Biletele pot fi achiziționate și ONLINE bilete pentru toate spectacolele, prin intermediul website-ului www.teatruldestatconstanta.ro.12