Eduard Martin, asociat la Polaris M. Holding, eliberat din arest

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Eduard Martin, asociat la Polaris M. Holding, eliberat din arest

Justiție 07 Decembrie 2017 / 15:50 4804 accesări

Eduard Martin, asociat la Polaris M. Holding, a fost eliberat din arest. Potrivit unor surse, decizia a fost luată de Curtea de Apel București, care a înlocuit arestul cu măsura controlului judiciar. Aceeași decizie a fost luată de magistrați și în ceea ce-l privește pe Marcel Daniel Banaga, președintele Consilului de Administrație al Polaris M Holding.

Potrivit magistraţilor: „Încheierea nr. 414/DL - În baza art. 425 ind. 1 al. 7 pct. 2 lit. a C.p.p., admite contestațiile formulate de contestatorii-inculpați Banaga Daniel Marcel și Martin Eduard Stelian, desființează încheierea judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București din data de 27.11.2017 și rejudecând: În baza art. 237 C.p.p. respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J.-D.N.A. În baza art.237 al.2 C.p.p. rap. la art.202 al.4 lit. b C.p.p. înlocuiește măsura arestării preventive a inculpaților cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 07.12.2017 până la data de 04.01.2018 inclusiv.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților, dacă nu sunt arestați sau reținuți în altă cauza. În baza art. 215 alin.1 C.p.p. impune inculpaților respectarea următoarelor obligații, pe durata măsurii:

- să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați;

- să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;

- să se prezinte la secția poliție în raza căreia domiciliază inculpații, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați.

- să nu exercite (inclusiv în fapt), personal sau prin persoane interpuse, funcția de administrator sau/și director, membru în consiliu de administrație, consilier la funcțiile menționate, la nicio societate comercială.

În baza art.215 al.2 C.p.p., pe timpul controlului judiciar, impune inculpaților să respecte următoarele obligații:

- să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar;

- să nu se apropie de inculpații și martorii din prezentul dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.

Atrage atenția inculpaților asupra dispozițiilor art.215 alin.3 C.p.p. conform cărora, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art.275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu azi, 07 decembrie 2017.12