Eforie și Lazu intră de azi în carantină

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Eforie și Lazu intră de azi în carantină. Ce măsuri se vor lua.

Eveniment 26 Noiembrie 2020 / 08:58 506 accesări

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus intrarea în carantină, începând cu 26 noiembrie, ora 20.00, a localităților Eforie și Lazu, care face parte din UAT Agigea.

În momentul în care a intrat localitatea Agigea în carantină, satele care fac parte din unitatea administrativ teritorială nu au intrat în carantină.

A fost trimis către Departamentul pentru Situații de Urgență documentul prin care se propune instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 26.11.2020, ora 20.00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru localitățile Eforie și Lazu, din judeţul Constanța.

Astfel, în cele două localităţi se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

CJSU a mai decis să permită oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Este permisă oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1726 secunde