Eliminarea subvențiilor la căldură = un dezastru social! Vom muri de frig!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eliminarea subvențiilor la căldură = un dezastru social! Vom muri de frig!
Social 30 Octombrie 2017 / 16:03 3263 accesări 0 comentarii
Președintele Federației Asociațiilor de proprietari din România, Radu Opaina: „Majoritatea populației României tremură. Oamenii nu se mai încălzesc sau se încălzesc cu improvizații”

Președintele Federației Asociațiilor de proprietari din România, Radu Opaina: „Majoritatea populației României tremură. Oamenii nu se mai încălzesc sau se încălzesc cu improvizații”

Vine frigul – aceasta este o certitudine! Din păcate, tot certitudine a devenit şi creşterea sumelor pe care le vom plăti la întreţinere. Ca de obicei, cei mai afectaţi vor fi pensionarii, care abia îşi duc zilele. Pentru ei, orice majorare, oricât de mică, este greu de susţinut financiar. Iar aceste majorări, din păcate, nu sunt deloc mici. „Factura la întreținere cu prețurile care au crescut până acum și cu ce e în perspectivă va fi mai mare cu 15-20%”, a declarat Viorel Copil, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor, potrivit antena3.

Potrivit calendarului de liberalizare a pieţei energiei, această iarnă este ultimul sezon subvenţionat la căldură! În urmă cu două săptămâni, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) au anunţat că subvenţia va fi retrasă din luna aprilie a anului viitor şi că se vor acorda ajutoare financiare de încălzire doar familiilor care se înscriu în categoria consumatorilor vulnerabili. Potrivit lui Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, eliminarea subvențiilor va arunca în aer facturile la caldură. El susţine că liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale cu patru ani înainte de termen va afecta grav facturile pe care le plătesc românii. Şi președintele Federației Asociațiilor de proprietari din România, Radu Opaina, este în asentimentul său. Acesta a declarat luni, la Antena 3, că eliminarea subvențiilor va fi un dezastru social. „Majoritatea populației României tremură. Oamenii nu se mai încălzesc sau se încălzesc cu improvizații. Situația e critică de foarte mult timp. Presiunea autorităților locale asupra Parlamentului cu privire la subvenții e atât de mare încât nici ei nu știu ce să mai facă”, a spus Radu Opaina, luni, la emisiunea „Esențial”.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2021 secunde