Eliza Samara joacă la CS Farul pentru titlul național

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă / Superliga Națională

Eliza Samara joacă la CS Farul pentru titlul național

Sport 05 Iunie 2015 / 00:00 639 accesări

Calificată în finala Superligii Naționale feminine pe echipe la tenis de masă, CS Farul Constanța va disputa duminică, de la ora 10.00, în sala mare de la LPS „Nicolae Rotaru” din Constanța, prima manșă din ultimul act al competiției. Echipa pregătită de Liliana Sebe și Viorel Filimon va întâlni câștigătoarea sezonului regulat, CS Dumbrăvița (județul Timiș). Cotată inițial cu șansa a doua la câștigarea trofeului, gruparea de pe litoral a devenit favorită, după ce le-a cooptat în lot pe Eliza Samara, locul 18 ITTF și cea mai bună jucătoare din România în ultimii patru ani, și pe Cristina Hîrîci, locul 176 ITTF. Campioană și în Turcia, cu Fenerbahce Istanbul, Samara a primit acceptul federației de specialitate din această țară pentru a juca în finală, mai ales că reprezintă clubul constănțean atunci când participă în competițiile internaționale. „Nu am mai jucat în campionatul intern de vreo șapte ani, din momentul în care m-am transferat în străinătate. Trebuie să fim atente, ca să nu avem surprize, și să câștigăm titlul național. Pentru că sunt bine cotată, toate adversarele vor dori să mă învingă și se vor lupta pentru fiecare minge”, a spus Samara. Și Hîrîci a activat în ultimul sezon din campionatul Turciei, la Kocaeli, echipă cu care a ocupat ultima treaptă a podiumului. Alături de cele două sportive, din echipa CS Farul mai fac parte patru jucătoare: Bianca Crișan, Alina Zaharia, Timeea Urszuly și Olga Bliznet.

Samara se află în cantonament cu echipa națională la Buzău, unde se pregătește pentru Jocurile Europene care vor avea loc la Baku (Azerbaidjan), în perioada 12-28 iunie. „Mă simt bine și îmi doresc să câștig competiția, mai ales că acest lucru ar însemna calificarea directă la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio de Janeiro. Avem șanse la medalii și în întrecerea de pe echipe. Ne întoarcem de la Baku la 20 iunie, iar o zi mai târziu este programată manșa secundă a finalei Superligii Naționale. Nu s-a stabilit încă programul, astfel că nu știu dacă voi juca în retur”, a spus Samara.

Tot luni, de la ora 10.00, în sala mare de la LPS „Nicolae Rotaru” din Constanța, va avea loc și prima manșă din finala Superligii Naționale masculine, campioana en titre, CS Top Spin 08 Constanța, înfruntând pe CS Pristavu Câmpulung. Neînvinși în acest sezon, Andrei Filimon, Cristian Pletea și Rareș Sipoș sunt mari favoriți la câștigarea unui nou titlu național. „Suntem favoriți, dar nu ne va fi ușor. Împotriva noastră, mai ales a mea, toți adversarii joacă altfel”, a spus Andrei Filimon, care se află și el în cantonament cu echipa națională în perspectiva competiției de la Baku.12
Pagina a fost generata in 0.1395 secunde