Eliza Samara s-a calificat în optimi la Budapesta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă / Campionatele Europene de seniori

Eliza Samara s-a calificat în optimi la Budapesta

Sport 21 Octombrie 2016 / 18:20 388 accesări
Eliza Samara s-a calificat fără probleme în optimi la CE de la Budapesta

Eliza Samara s-a calificat fără probleme în optimi la CE de la Budapesta

După ce a trecut prin mari emoții în runda inaugurală a probei individuale de la Campionatele Europene de tenis de masă, găzduite de Budapesta (Ungaria), Eliza Samara a obținut vineri o victorie clară în turul secund. Constănțeanca, aflată pe locul 32 ITTF și cotată cu a șaptea șansă la câștigarea trofeului, s-a impus lejer în disputa cu Galia Dvorak (Spania), clasată pe locul 104 ITTF, cu 4-1 (11-9, 11-4, 11-5, 9-11, 13-11) și s-a calificat în optimile de finală. Pentru un loc în faza următoare a competiției, sportiva legitimată la CS Farul și pregătită de Viorel Filimon se va duela sâmbătă, de la ora 13.45, cu Sabina Winter (Germania), aflată pe locul 56 ITTF. Tot în optimi a acces și Daniela Dodean-Monteiro (locul 50 ITTF), care a învins-o pe Petra Lovas (Ungaria, locul 91 ITTF), cu 4-2, dar românca va avea o misiune imposibilă în tentativa de a merge în sferturi, întâlnind-o sâmbătă pe principala favorită, Ying Han (Germania, locul 7 ITTF). Din păcate, Irina Ciobanu (locul 128 ITTF) s-a oprit în turul secund, fiind învinsă de favorita gazdelor, Georgina Pota (locul 35 ITTF), cu 4-0. Samara și Dodean au evoluat vineri și în proba de dublu, reușind să se califice în optimi, în urma victoriei obținute în fața cuplului portughez format din Jieni Shao și Fu Yu, cu 4-0, și vor juca sâmbătă împotriva rusoaicelor Yana Noskova și Yulia Prokhorova. În schimb, Bernadette Szocs și Camelia Iacob-Poștoacă au pierdut în turul secund, în fața perechii alcătuite din Dora Madarasz și Szandra Pergel, cu 4-2.

La dublu mixt, Daniela Dodean-Monteiro și soțul ei, Joao Monteiro, ultimul reprezentând Portugalia, s-au impus în semifinale în fața dublului românesc alcătuit din Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs, care vor primi medaliile de bronz, și va disputa sâmbătă finala împotriva suedezilor Mattias Karlsson și Matilda Ekholm.

La masculin, România are doi reprezentanți în turul secund, Ovidiu Ionescu (locul 64 ITTF) și Hunor Szocs (locul 107 ITTF), în timp ce Adrian Crișan (locul 52 ITTF) a pierdut surprinzător în runda inaugurală. La dublu masculin, Hunor Szocs și englezul Samuel Walker au fost învinși în primul tur.

Citește și:

Victorie dramatică pentru Eliza Samara la debut

Eliza Samara își începe aventura la Budapesta

Eliza Samara încearcă să-și apere titlul european

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1333 secunde