Este Constanța un „Oraș-magnet”?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Este Constanța un „Oraș-magnet”?
Administrație 09 Februarie 2018 / 18:46 1421 accesări 10 comentarii

În contextul acordului de asistență tehnică încheiat cu Primăria municipiului Constanța, Banca Mondială a prezentat astăzi, 9 februarie 2018, în cadrul unei întrevederi organizate la Constanța un raport de analiză asupra profilului zonei urbane funcționale Constanța – Pol Național de Dezvoltare.

La invitația municipalității și a Băncii Mondiale au răspuns președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, subprefectul județului Constanța, Levent Accoium, directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Nicolae Dan Tivilichi, directorul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, rectorul Universității „Ovidius“ Constanța, Sorin Rugină, preşedintele Fundaţiei şi Universităţii „Andrei Şaguna“, Aurel Papari, reprezentanți ai mediului economic, turistic, ai societății civile, precum și mass media.

În cadrul prezentării, Banca Mondială a evidențiat contribuția și rolul important pe care Constanța le are din punct de vedere economic și social, atât la nivel regional și național, cât și la nivel european și chiar mondial.

„Suntem conștienți de potențialul pe care îl are orașul și ne angajăm să abordăm într-o manieră integrată dezvoltarea urbană și atragerea de investiții, în scopul de a deveni mai competitivi și mai atractivi pentru oameni, afaceri și turism. Constanța este una dintre puținele zone urbane din lume care lucrează direct cu Banca Mondială. Prin accesarea acestei asistențe tehnice personalizate, ne propunem să folosim din expertiza și experiența dovedite pe care Banca Mondială le are și să oferim o șansă în plus oraşului să se dezvolte sănătos și durabil“, a declarat domnul Decebal Făgădău, primar al municipiului Constanța.

„În ultimii ani, ritmul de creștere economică al Constanței depăşeşte, de multe ori considerabil, nivelul înregistrat de alte orașe la nivel internaţional. Constanța are un potențial deosebit și are foarte multe oportunități de dezvoltare care trebuie cât mai bine fructificate. Zona Metropolitană Constanța este una din puținele în care s-a înregistrat o creștere demografică în ultimul timp în contextul în care populația României este într-o continuă scădere. Acesta este cel mai bun indicator, un oraș care reprezintă un magnet pentru oameni este într-adevăr un oraș competitiv și un oraș care are potențial“, a menţionat domnul Marcel Ionescu-Heroiu, senior expert în dezvoltare urbană al Băncii Mondiale.

Experții Băncii Mondiale au prezentat și rezultatele unui sondaj realizat la nivel național, cu privire la percepția pe care o au românii despre Constanța și potențialul său. Conform acestui sondaj, 22,2% dintre români ar alege să se mute la Constanța, iar printre motivele cel mai frecvent invocate de către respondenți în privința acestei alegeri se regăsesc: apropierea față de mare și o bună calitate a vieții pe care o oferă orașul. De asemenea, conform sondajului, peste 10 milioane de români au vizitat Constanța în ultimii 5 ani, acest aspect indicând potențialul deosebit pe care îl are Zona Metropolitană Constanța din punct de vedere turistic.

Loading...
loading...

10 comentarii

Ion 07:39:59 / 10 Februarie 2018
FAPTE NU VORBE

Domnulor , In mare masura sunteti niste vorbitori buni. Unii nici macar buni vorbitori. Suferiti de BURICOMANIE. Daca s-ar face treaba nu ati avea timp de atatea povesti. Vedeti ca intre timp CAZINOUL cade, PENINSULA arata parasita, trebuie sa o asfaltati din nou, PARCUL ARHEOLOGIC este nefolosibil, STEFAN CEL MARE gol, Teatrul SOVEJA MANGLUIT , TEATRUL DE STAT CADE , .......... deci VORBE VORBE....

Răspunde | Raportează | | |+14
Panseluta 14:18:50 / 10 Februarie 2018
Da, Constanta este un oras -magnet!

Insa nu pentru investitori, nu pentru oamenii bine pregatiti care vor sa munceasca cinstit ... este un magnet pentru mustele care se invart deasupra unui hoit in descompunere ... orasul se degradeaza pe zi ce trece si celui mai slab primar pe care l-a avut Constanta ii trebuie parerea expertilor Bancii Mondiale ca sa ii spuna care este starea orasului ... studiu facut, evident, pe banii prostilor ... era atat de greu, domnule primar, sa va miscati curul 100 metri in afara primariei si sa vedeti starea in care se afla parcul arheologic de atatia ani? Sau, inca 50 de metri mai incolo sa vedeti ruina a ceea ce a fost cinema Tomis? V-as cere prea mult sa traversati bulevardul si sa vedeti cum arata cel mai urat centru al unui oras din Romania?

Panseluta 14:21:10 / 10 Februarie 2018
Da, Constanta este un oras -magnet!

Insa nu pentru investitori, nu pentru oamenii bine pregatiti care vor sa munceasca cinstit ... este un magnet pentru mustele care se invart deasupra unui hoit in descompunere ... orasul se degradeaza pe zi ce trece si celui mai slab primar pe care l-a avut Constanta ii trebuie parerea expertilor Bancii Mondiale ca sa ii spuna care este starea orasului ... studiu facut, evident, pe banii prostilor ... era atat de greu, domnule primar, sa va miscati curul 100 metri in afara primariei si sa vedeti starea in care se afla parcul arheologic de atatia ani? Sau, inca 50 de metri mai incolo sa vedeti ruina a ceea ce a fost cinema Tomis? V-as cere prea mult sa traversati bulevardul si sa vedeti cum arata cel mai urat centru al unui oras din Romania?

Pansesluta aaa 09:01:30 / 11 Februarie 2018
Mă mue tu in orașul..

Tu nu "muncești " in oraș ( S-au ți-ai schimbat locul de muncă și nu știu eu )Tu îți petreci timpul "liber" pe centură !..Acolo cu mata faceți rondul !.. Așa că mai las-o moale (știu că ți-e îți place "tare ") asta cu centrul !..Apropo ... Constănțeni cum arăta centrul orașului vostru Constanța în timpul mandatului de primar al lui Mihăiești ?????.....Sau orașul "vechi" zona Peninsulă ????....In MANDATUL DE primar BASIST al lui Mihăiești PDL ist nenorocit ?.????..Aaaa era tare "frumos"..zice Pansesluta !.. Continentalul hotelul era că după bombardament ...Zona peninsulară că în evul mediu ...iar stațiunea Mamaia .....O bunică muribundă ....Nu mai Vorbim de Iluminat staradal sau gropile din asfalt care erau omipreze te în tot orașul !....Că Constanța nu a primit NIMIC de la centru de la București o știm cu toții (mai puțin Pansesluta)..Pe când Traian Băsescu dădea miliarde de euro pentru dezvoltarea orașelor BASISTE ...Cluj Timișoara...Arad... Piatra-Neamț..sasamd ... Constanța nu primea NIMIC..Podul de la IPMc e cel mai bun exemplu .. Până nu a venit PONTA la guvernare nu sa mișcat NIMIC ... Lucrările erau în paragină ...Din lipsă de fonduri !..De altele erau prioritățile ministresei dezvoltării .. ELENEI ASPIRINA gabriele udrea !!!!....Acum cu un GUVERN PSD la conducerea României lucrurile vor sta ALTFEL ..Pt Constanța și locuitorii ei !

Pansesluta oooo 09:21:24 / 11 Februarie 2018
..pe centură ..

Orașul Constanța a pierdut o mare oportunitate de dezvoltare în mandatul de primar al lui Radu Mazăre .. Pe care eu IL consider cel mai bun primar gospodar pe care o să-l mai aibe orașul ăsta !...A avut ghinionul că în MANDATUL lui de primar sa nu aibe SUSȚINEREA de la GUVERNULUI PDL-PNL CIUMA GALBENĂ care pin Trăian Bashinosu ia TĂIAT și BLOCAT toate proiectele pe care Radu Mazăre le avea pt dezvoltare orașului Cta...Nu așa sa procedat de Traian Băsescu cu orașele în care primari erau .. Portocalii CIUMA PORTOCALIE PDL PNL....Au fost 15 ani ratați in care pe lângă că nu a primit NIMIC a AVUT parte și de o prigoană a DNA și SRI pe urmele lui .. Iar Radu Mazăre cu fonduri proprii sau Europene a reușit să clădească cartiere întregi de locuințe ..Vezi Baba Novac sau Henry Coandă... Zona peninsulară ..Sau Mamaia (care rivaliza cu Tenerife )....A sfârșit că mulți alți români să-și părăsească țara din cauză că în România Justiția și sentințele se pronunță în altă parte decât în sălile de judecată !!!!.. Fapt recunoscut însuși de EL de creatorul sistemului ticalosit TRAIAN BASESCU ..In al cărui birou Sentințe se dădeau cu 3 zile mai devreme...La fel se întâmplă și acum ..

ghiocel 10:30:13 / 11 Februarie 2018
Pentru Pansesluta aaa

Au trecut 18 ani de cand PSD e la putere. Mi-ar fi rusine sa vorbesc.

Falco 13:16:44 / 11 Februarie 2018
Constanta e ca si altele

Ca si pentru alte localitati de pe malul marii,dar fix ca si pentrualte localitati,exista oportunitati fantastice de dezvoltare,in conditiile unor legi benefice pentru cei cinstiti si cu viziune OK. Noi nu avem azi decat niste cacanari cu capetetele in punga vesnic sefi ,fara mintea ibera,cu dorinte de a fi adulati pentru ca pur si simplu sunt ei sefi,uite-asa!!! Probabil ca doar niste straini ,dupa ce cumpara doar ajutati de cacatii politico-economici spatiile de aici,vor face ceva bun. Oricum,populatiile autohtone vor fi mereu la cheremul unor labagii cacanari,indiferent de originea lor. Oare de ce ?!!! Pai pentru ca asa merita orice populime ce nu e in stare sa colaboreze,si doar sa se supuna. Dupa asta urmeaza vaiete si jos ciuma rosie ! O p..la !!! Ciumas rosie este toata romanimea lmasochista!

Dude 18:47:01 / 11 Februarie 2018
pupiristul

Mai schimba si tu canalele TV.ca mai albit la p.....cu acelasi limbaj folosit la cele 2 posturi TV

Pt ghiocelul Fanatik BASIST împuțit.. 06:07:54 / 12 Februarie 2018
Al PDL PNL CIUMA GALBENĂ..

Îți amintesc ghiocel că stăpânul tău pe care l-ai lins in cur și pula trăian bashinosu și-a început mandatul de dictator in...2004 ... PSD a guvernat țara în 2000- 2004 când prim ministru a fost Năstase .!..Din 2004 România e condusă de Hidra securități bolșevice a lui TRAIAN BASESCU DICTATORULUI GĂOZAR ILEGITIM și Monika MAKOVEI procuroarea comunistă cu care au pus bazele statului MAFIOT PARALEL TICĂLOȘIT care conduce țara și n zilele noastre !

Madrid 10:48:14 / 14 Februarie 2018
Pentru Pansesluta aaa

Prietene, daca taceai..... Mergi te rugam frumos in orice oras din orice tara civilizata , si apoi revin-o sa postezi despre Cta. Ai sa ramai socat cum traiesc cei din lumea civilizata, probabil. Constanta este cu 4-5 decenii in urma cu civilizatia si asta in mare parte se datoreaza acelor viermi analfabeti ca tine, care l-au ales pe Pastaie si pe Fagadau atatia ani. Este inutil sa imi bat capul cu un om incult, ca tine. Cu multa ........ stima, tie si familiei tale.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2238 secunde