Este posibil?! Salariile nu vor scădea după trecerea contribuțiilor la angajat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Este posibil?! Salariile nu vor scădea după trecerea contribuțiilor la angajat

Social 01 Noiembrie 2017 / 09:00 899 accesări

Premierul Mihai Tudose și ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, au reiterat, marți, în cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, ideea că trecerea unei părți a contribuțiilor de la angajator la angajat în 2018 nu va avea un impact negativ asupra salariilor nici în sectorul public, nici în cel privat. Potrivit unui comunicat al Guvernului, temele centrale ale discuțiilor purtate la Palatul Victoria între premier, o parte a membrilor executivului și reprezentanții marilor confederații sindicale și patronale din România, în formatul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, au vizat proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Fiscal, cu accent pe transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, și creșterea salariului minim brut pe economie. În ceea ce privește trecerea unei părți a contribuțiilor de la angajator la angajat în 2018, premierul Mihai Tudose și ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, au reiterat ideea că această măsură nu va avea un impact negativ asupra salariilor nici în sectorul public, nici în cel privat.

"Am vorbit cu mediul de afaceri, salariile vor crește. Mediul de afaceri mi-a spus că e o oportunitate de a-și plăti mai bine oamenii", a subliniat șeful executivului, referindu-se la efectele acestei modificări legislative. În comunicat se arată că patronatele au apreciat că este vorba despre "o măsură foarte bună", sindicatele s-au pronunțat pentru "păstrarea actualei legislații în ceea ce privește plata contribuțiilor pe salarii".

Totodată, potrivit aceleiași surse, creșterea salariului minim la 1.900 de lei începând de anul viitor, potrivit obiectivelor programului de guvernare, a fost agreată de reprezentanții sindicatelor și nu a întâmpinat opoziție din partea celor ai patronatelor, cu mențiunea că este necesară dezvoltarea infrastructurii, în special în zona transporturilor și agriculturii, pentru exploatarea optimă a potențialului pe care îl are România în materie de dezvoltare a afacerilor. "În context, premierul Mihai Tudose a anunțat că actualul guvern are în vedere o schimbare de paradigmă în ceea ce privește infrastructura de transport și a făcut referire la întâlnirea pe care urma să o aibă în cursul de azi, pe această temă, cu reprezentanții Băncii Mondiale", se mai arată în comunicat.

Taguri articol


12