Euro-duel de tradiţie...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Optimi de finală / Duminică - Nürnberg, ora 22.00: Portugalia - Olanda

Euro-duel de tradiţie...

Sport 24 Iunie 2006 / 00:00 838 accesări

Meciul programat mîine seară la Nurnberg pare cel mai echilibrat din optimile de finală, ţinînd cont de valoarea apropiată a celor două formaţii, ca şi de forma arătată pînă acum în Germania. Portugalia a cîştigat grupa D cu maximum de puncte, însă a avut şansa unor adversare de mîna a doua, nici una din Europa. Jucătorii pregătiţi de brazilianul Scolari au trecut pe rînd de Angola (1-0), Iran (2-0) şi Mexic (2-1), în condiţiile în care prestaţiile lusitanilor au fost în creştere valorică de la meci la meci. Experienţa antrenorului care a cîştigat titlul mondial cu Brazilia acum patru ani poate fi hotărîtoare într-un turneu final lung şi obositor, iar la Mondialul asiatic Scolari a ştiut să dozeze efortul sud-americanilor. De altfel, brazilianul a devenit miercuri primul antrenor cu zece victorii consecutive la Campionatul Mondial, record absolut, şi speră să-şi prelungească seria la Mondialul german, mai ales că Portugalia s-a calificat în optimi pentru prima oară după 40 de ani. Adversarul lui Scolari este un tehnician tînăr, dar, spre deosebire de brazilian, Marco van Basten a fost un mare jucător. Fostul campion european promite să devină şi un antrenor cel puţin la fel de mare, iar rezultatele din grupa C sînt grăitoare: 1-0 cu Serbia-Muntenegru, 2-1 cu Coasta de Fildeş şi 0-0 cu Argentina, meci în care ambele favorite şi-au odihnit titularii sau jucătorii în pericol de suspendare.

De altfel, ambele combatante anunţă efective complete pentru mîine seară, nefiind accidentări sau suspendări în cele două loturi. Totuşi, van Basten ar putea să renunţe la vîrful Ruud van Nistelrooy, în favoarea lui Kuyt! "Şansele lui Dirk Kuyt de a începe meciul de duminică au crescut mult. Aşteptam mai mult de la Ruud, speram ca el să joace un rol mai important în ofensiva noastră", a sunat declaraţia de ieri a lui van Basten! Ruud a fost titular în toate cele trei jocuri din grupă, dar a marcat un singur gol, contra ivorienilor, şi a fost înlocuit de fiecare dată... Să mai spunem că Van Nistelrooy şi portughezul Cristiano Ronaldo, coechipieri la Manchester United, au... îngropat securea războiului. "Nu mai sînt probleme între noi, a fost doar o furtună într-un pahar cu apă", a spus olandezul despre mai vechiul diferend dintre ei. Dacă joacă în optimi, Edwin van der Sar va rămîne singur în postura de recordman al selecţiilor în naţională, portarul şi Frank de Boer avînd acum cîte 112 selecţii.

Formaţiile probabile - Olanda (antrenor Marco van Basten): Van der Sar - Heitinga, Mathijsen (Boulahrouz), Ooijer, Van Bronckhorst - Van Bommel, Cocu, Sneijder - Van Persie, Van Nistelrooy (Kuyt), Robben; Portugalia (antrenor Luis Felipe Scolari): Ricardo - Miguel, R.Carvalho, F.Meira, N.Valente - Costinha (Tiago), Petit (Maniche) - Figo, Deco Cr.Ronaldo - Pauleta. Arbitri: Valentin Ivanov - Nikolai Golubev şi Evgheni Volnin (toţi din Rusia).12
Pagina a fost generata in 0.1801 secunde