Explozii şi incidente armate în Paris

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Explozii şi incidente armate în Paris

Externe 13 Noiembrie 2015 / 23:41 2969 accesări

UPDATE 03.45

Unii dintre autorii atentatelor din Paris probabil au fugit

Unii dintre autorii atacurilor teroriste comise la Paris probabil au reuşit să fugă, fiind căutaţi în mod activ, anunţă procurorul regional Francois Molins.

"Unii atacatori probabil sunt încă în libertate, fugind de autorităţi", a declarat François Molins, dând asigurări că teroriştii vor fi capturaţi.

UPDATE 03.01

Cel puţin 140 de morţi în urma atacurilor teroriste din Paris

Conform unor surse oficiale, cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma atacurilor teroriste comise în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la Paris, anunţă un oficial de la Primăria capitalei Franţei, citat de Reuters.

MAE recomandă românilor din Franţa să evite orice deplasare, ca urmare a stării de urgenţă

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare ca urmare a decretării stării de urgenţă de către preşedintele François Hollande.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă ca, în cazul în care dețin informații despre români care se află într-o situație de urgență, generată de vreun astfel de eveniment, să contacteze Ambasada României la Paris.

MAE aminteşte că, pe fondul atacurilor armate, exploziilor și sechestrării de persoane, produse în capitala Paris, vineri seara, soldate cu zeci de victime, președintele François Hollande a decretat stare de urgenţă pe tot teritoriul Franţei și închiderea frontierelor.

Astfel, potrivit MAE, Prefectura de poliţie Paris recomandă ca în următoarele ore cei care se găsesc la domiciliu sau în localuri profesionale să evite orice ieșire. Instituțiile publice trebuie să întărească supravegherea intrărilor, să-i primească pe cei care solicită accesul și să întrerupă evenimentele sau manifestările care au loc în exterior.

UPDATE 02.40

Aproximativ 1.500 de militari, mobilizaţi în Franţa după atentatele de la Paris

Administraţia Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei, în contextul atentatelor de la Paris.

UPDATE 02.33

Preşedintele François Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, şi ministrul Justiţiei, Christiane Taubira, s-au deplasat la locul masacrului.

Informaţia privind numărul morţilor nu a fost confirmată însă oficial. Se pare că este vorba de peste 100 de persoane, victime prinse între asaltul forțelor franceze și teroriștii care secerau cu gloanțe ostaticii, strigând "Alahu Akbar".

Sute de persoane asistau la concertul grupului hard rock Eagles of Death Metal în momentul atacului. Martorii afirmă că zeci de persoane au fost ucise în sala de concerte, unde a fost "o baie de sânge".

UPDATE 02.20

Circa 100 de morţi în sala de concerte din Paris

Mulți ostatici au fost uciși de atacatori, conform unui martor de la fața locului, care a reușit să sune presa franceză, povestind cum o mulțime de oameni erau secerați de gloanțe. Aproximativ 100 de ostatici au murit în sala de concerte din Paris atacată de terorişti islamişti, anunţă surse din cadrul Poliţiei, citate de AFP.

Iohannis: Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste de la Paris

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat, sâmbătă, consternat de atacurile teroriste de la Paris și a exprimat solidaritatea cu poporul francez.

UPDATE 14 noiembrie, 02.08

Teroriştii care luaseră ostatici într-o sală de concerte din Paris au fost neutralizaţi

Conform MEDIAFAX, Paris, operaţiunea lansată de forţele speciale franceze în sala de concerte din Paris unde erau sute de ostatici s-a încheiat, cel puţin doi terorişti fiind neutralizaţi, anunţă surse citate de Le Figaro. Se pare că cifra reală a morților ar fi în jur de 40 de persoane.

Jurnalist român la France Télévisions: Au fost atentate în șapte zone din Paris

Atacuri armate au avut loc vineri seară în șapte puncte din Paris, spune un jurnalist român de la France Télévisions, adăugând că este pentru prima dată când Franța decretează stare de urgență, în baza unei legi din 1955, iar populația este anunțată prin toate canalele media să nu iasă din case.

Jurnalistul Dorin Ilie de la France Télévisions a declarat, vineri noapte, pentru MEDIAFAX că Prefectura Poliției din Paris anunță pe toate canalele media ca populația să nu iasă din case, fiind mobilizată armata, în condițiile în care a fost decretată stare de urgență în Franța, pentru prima dată, printr-o lege din 1955.

El a precizat că atacuri armate au avut loc vineri seară în șapte puncte din Paris, situația cea mai delicată fiind la Bataclan, unde au fost ucise 15 persoane, iar alte aproximativ 60 au fost luate ostatice. La ora transmiterii acestei știri, are loc o acțiune în forță a Poliției și Jandarmeriei, la sala în care sunt luați ostatici.

"Se pare că acești teroriști nu sunt persoane cu care se poate negocia, nu se știe dacă au și bombe. Un martor care a reușit să iasă spunea că două-trei persoane au intrat în sală înarmate și au început să deschidă focul în mulțime. În același timp, a avut loc și o explozie în teatru", a spus jurnalistul.

Potrivit acestuia, atacuri au avut loc în șapte puncte din Paris, iar în zona "Stade de France" au avut loc și trei explozii soldate cu 18 morțí. Un martor relatează că două dintre explozii au fost provocate de doi bărbaţi kamikaze.

UPDATE 01.34

"Toate forţele posibile trebuie mobilizate pentru neutralizarea teroriştilor", a declarat Hollande, cerând mobilizarea armatei.

"Parisul a fost ţinta unor atacuri fără precedent", a subliniat Hollande.

Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă. Hollande va face curând o declaraţie adresată naţiunii.

UPDATE 01.22

Hollande: Franţa decretează starea de urgenţă şi închide frontierele

Unele surse indică cel puțin 40 de morți, iar altele 60.

Franţa declanşează Planul Alpha - reacţie la atentate multiple

Administraţia de la Paris a declanşat Planul Alpha - reacţie la atentate multiple -, iar Guvernul va organiza o şedinţă de urgenţă, în contextul atacurlor teroriste soldate cu cel puţin 60 de morţi.

Preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a dispus închiderea temporară a frontierelor.

UPDATE 14 noiembrie, 00.30

Bilanţul atentatelor din Franţa este de cel puţin 40 de morţi

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise, iar alte sute sunt rănite în urma atacurilor teroriste comise vineri seară în Paris, anunţă surse din cadrul poliţiei, citate de AFP.

Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă.

În paralel, terorişti au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucise zeci de persoane şi ţin ostatice alte câteva sute. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Autorităţile franceze par depăşite de situaţie.

Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizaţii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.

UPDATE 14 noiembrie, 00.17

În jurul orei locale 22.30, Prefectura de poliție din Paris a spus că au fost "cel puțin trei atacuri armate, poate patru în sectorul Bataclan (arondismentul XI) și strada Charonne (arondismentul X).

UPDATE 14 noiembrie, 00.13

Cel puțin 60 de ostatici în Paris

Persoane înarmate au luat zeci de ostatici într-o sală de concerte din Paris, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de AFP.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei franceze, cel puţin 60 de persoane au fost luate ostatice într-o sală de concerte.

Atacul a avut loc în sala de concerte Bataclan, unde era un spectacol al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Potrivit unor martori, s-a auzit o explozie foarte puternică în timpul concertului şi zeci de focuri de armă.

UPDATE 14 noiembrie, 00.08

Cel puţin 26 de morţi în urma atentatelor din Paris

Cel puţin 26 persoane au murit în exploziile şi în atacurile cu arme automate comise vineri seară la Paris, anunţă surse din cadrul Poliţiei citate de AFP.

UPDATE 23.46

Sunt înregistrați deja 18 morți

Persoane înarmate au luat mai mulţi ostatici într-o sală de concerte din Paris, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de AFP.

Cel puţin 18 persoane au murit în exploziile şi în atacurile armate comise vineri seară la Paris, anunţă surse din cadrul Poliţiei citate de AFP.

Ora 23.15

Explozii urmate de împușcături, la Paris

Mai multe explozii şi incidente armate au avut loc vineri seară în centrul Parisului, în zona Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei, mai multe persoane fiind ucise.

Două explozii au avut loc în zona Stade de France, iar preşedintele François Hollande, care asista la meci, a fost evacuat de serviciile de securitate.

În paralel, au fost semnalate cel puţin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.

Ministerul francez de Interne a creat o celulă de criză.Au fost introduse perimetre de securitate, iar în zonă au fost trimise echipe de prim-ajutor.12