Fata de 17 ani stropită cu benzină și incendiată are șanse reduse de supraviețuire

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fata de 17 ani stropită cu benzină și incendiată are șanse reduse de supraviețuire

Eveniment 14 Iunie 2020 / 12:45 1148 accesări

Tânăra de 17 ani din Mehedinți, incendiată de un individ deosebit de periculos eliberat anul trecut în baza recursului compensatoriu, se află în stare extrem de gravă la spital, iar medicii spun că are șanse reduse de supraviețuire.

Fata a suferit arsuri profunde pe 90% din suprafața corpului, iar medicii încearcă acum să o salveze. Ea este intubată și ventilată mecanic, având arsuri profunde și arsuri de căi respiratorii superioare.

Între timp, bărbatul, care în trecut a luat cinci vieți, inclusiv pe cea a unui bebeluș nenăscut, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Individul este din Drobeta-Turnu Severin, însă, anul trecut, când a ieşit din închisoare, a mers în localitatea Dârvari, județul Mehedinți. Nişte prieteni i-au pus la dispoziţie o casă bătrânească. A stat foarte aproape de tânără pe care acum a nenorocit-o.

Petrică Cercel, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi:“Conform propriilor susţineri, avea grijă de ea, inclusiv financiar, deoarece provena dintr-o familie destrămată şi a mers, aseară, la locuinţa fetei.”

Cu două zile înainte, bărbatul a postat pe o o reţea de socializare un mesaj în care pare că are de gând să-şi ia viaţa, nicidecum că ar plănui o crimă.

“Vă mulţumesc din sufet tuturor celor care îmi sunteţi alături şi bunul Dumnezeu să ne dea la toţi de acum înainte după inima şi sufletul nostru, să fiţi sănătoşi, vă iubesc. Adio!”

Potrivit procurorilor, suspectul ar fi incendiat camera în care se afla fata de 17 ani, iar fratele a fost cel care a scos-o din flăcări. A fost transportată la Spitalul din Drobeta Turnu Severin cu arsuri pe tot corpul, iar sâmbătă starea ei de sănătate s-a agravat. Aşa că a fost transportată cu un elicopter la Craiova.

Deşi, acolo nu este un spital cu secţie pentru mari arşi, a fost singurul loc disponibil unde victima putea fi internată.

Petrică Cercel, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi: ”În urma incendierii, victima a suferit arsuri şi necesită pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în pericol a vieţii.

Trecutul bărbatului este sinistru. A luat 5 vieţi în anii ’90. Printre victimele sale s-a numărat şi o femeie însărcinată în 7 luni.Pentru aceste orori a primit 90 de ani de închisoare.

Martie 1993:Prima victimă, o femeie

Octombrie 1993:Triplă crimă - Soț și soție, femeia era însărcinată în 7 luni

Noiembrie 1993:A treia crimă - O victimă, omor deosebit de grav, cu premeditare

Şi totuşi în 2014, a îndrăznit să le ceară judecătorilor să-l pună în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor susţin că i-au dat aviz negativ, iar el a rămas în puşcărie numai că anul trecut,a beneficiat de legea recursului compenstoriul, dat de guvernul Dăncilă şi s-a reîntors printre oameni lipsiţi de apărare.

Poliţiştii susţin că săptămâna trecută,tânăra de 17 ani a depus împotriva lui o plângere penală, pentru viol. Protecţia Copiluli o luase în custodie, însă două zile mai târziu bunica a luat-o pe semnătură înapoi acasă.

Andreea Radoi, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți: “La data de 9 iunie anul curent, poliţişti au fost sesizaţi de o tânără de 17 ani ca aceasta a fost victima unui viol. Poliţiştii au plasat minora într-un centru de asistenţă socială ca măsura de protecţie. În urma examinării medico-legale, a reieşit ca fata nu a suferit leziuni care să confirme săvârşirea vreunei infracţiuni.”

Din păcate, individul şi-a pus ameninţările în aplicare.

Sursa: Protv

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1334 secunde