Femeie de afaceri originară din România, decorată de preşedintele Italiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A denunțat doi mafioți italieni

Femeie de afaceri originară din România, decorată de preşedintele Italiei

Externe 30 Decembrie 2018 / 15:32 451 accesări

O româncă originară din Timişoara şi care, în prezent, este proprietara unui bar din Roma, a fost decorată de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, pentru că a avut curajul să denunţe doi membri ai unui clan mafiot. Roxana Roman, originară din Timişoara, în vârstă de 34 de ani, a fost distinsă cu Ordinul Meritul în grad de Cavaler din partea Republicii Italiene, pentru contribuţia sa în afirmarea valorilor legalităţii. Distincţia i-a fost oferită tinerei românce chiar de şeful statului, Sergio Mattarella, scrie romania-actualitati.ro. În luna octombrie a acestui an, Alfredo Di Silvio a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de închisoare, fratele său Vicenzo Di Silvio la 4 ani și 8 luni de închisoare, iar bunicul lor la 3 ani și 2 luni de închisoare. Antonio Casamonica, cel de-al patrulea acuzat, este încă în proces. Președintele Sergio Mattarella a apreciat curajul româncei și i-a oferit distincția de Cavaler al Ordinului de Merit pentru "contribuția sa la afirmarea valorii legalității".

Roxana este proprietara unui bar de la periferia capitalei italiene, din cartierul Romanina, unde, în ziua de Paşte, doi membri ai clanului mafiot Casamonica l-au agresat pe soţul ei, Marian Roman, şi pe o clientă cu handicap.

Chiar dacă cei doi au distrus localul şi au ameninţat să nu avertizeze forţele de ordine, românii nu s-au speriat şi i-au denunţat. Gestul a fost normal, consideră Roxana Roman.

"În cartier persista teama de foarte mult timp. Există multă lume care vrea să schimbe ceva, dar este nevoie de o nouă mentalitate care pleacă de la noi", a comentat Roxana pentru presa italiană.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2864 secunde