Fenomenul de contrabandă a închis frontiera Venezuelei cu Columbia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fenomenul de contrabandă a închis frontiera Venezuelei cu Columbia

Externe 13 Decembrie 2016 / 17:40 453 accesări

Venezuela a închis frontiera cu Columbia pentru o perioadă de 72 de ore, în cadrul unor măsuri de a combate bandele de contrabandiști, informează site-ul postului BBC.

Președintele statului Venezuela, Nicolas Maduro, a declarat că grupările mafiote care operează în zonele de frontieră provoacă daune majore economiei. Multe dintre produsele subvenționate de Guvernul socialist din Venezuela, inclusiv benzina și motorina, sunt vândute în vederea obținerii unor profituri imense la frontiera cu Columbia.

Duminică, Maduro a anunţat că va retrage din circulaţie cele mai valoroase bancnote, cele de 100 de bolivari, şi le va înlocui cu monede în maximum 72 de ore. Preşedintele speră astfel să oprească contrabanda şi penuria de alimente şi alte produse. Preşedintele Nicolas Maduro spune că bandele care operează în zonele de frontieră nu vor avea timp să repatrieze bancnotele. "Să distrugem mafia, înainte ca ea să ne nimicească țara și economia. Această măsură este inevitabilă, era necesară. Mafia va da faliment”, a declarat acesta.

Venezuela a închis majoritatea punctelor de trecere de la frontiera cu Columbia în anul 2015. Granița a fost parțial deschisă în anul 2016. În anul 2015, Guvernul columbian a adus acuzații în privința faptului că nu a fost consultat sau informat în legătură cu această măsură. Columbia și Venezuela au ajuns la un acord de a combate infracțiunile și contrabanda de-a lungul frontierei de 2.200 km. Potrivit președintelui Maduro, frontierele vor fi redeschise după 72 de ore, după ce bancnotele de 100 de bolivari nu vor mai fi valabile.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.253 secunde