FIFA permite revenirea lui Zozulya la Dnepr, dar ucrainenii au interdicție la transferuri!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

FIFA permite revenirea lui Zozulya la Dnepr, dar ucrainenii au interdicție la transferuri!

Sport 15 Februarie 2017 / 17:25 440 accesări
Roman Zozulya ar putea fi nevoit ca până la vară să facă doar antrenamente, fără a putea intra la joc

Roman Zozulya ar putea fi nevoit ca până la vară să facă doar antrenamente, fără a putea intra la joc

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a anunţat că este de acord cu revenirea lui Roman Zozulya la Dnepr Dnepropetrovsk, însă clubul ucrainean nu poate efectua transferuri, fiind sancţionat de UEFA pentru probleme financiare. FIFA a autorizat revenirea lui Zozulya la Dnepr, adică una dintre cele trei echipe la care a fost legitimat în acest sezon, pe lângă Betis şi Rayo Vallecano, evitând astfel încălcarea regulii prin care un jucător nu poate trece pe la mai mult de trei grupări în acelaşi sezon. El nu mai poate evolua pentru Betis, deoarece în Spania perioada de transferuri s-a încheiat, dar poate merge în Ucraina, unde încă se pot face transferuri. Însă Dnepr este sancţionată de UEFA din motive financiare, astfel că nu poate transfera şi este suspendată un an din cupele europene.

Impresarii lui Zozulya au solicitat federaţiei ucrainene ajutor pentru găsirea unei soluţii în acest caz. Până la rezolvarea situaţiei, fotbalistul continuă să se antreneze alături de coechipierii săi de la Betis.

Reamintim că mijlocașul ucrainean a fost nevoit să renunţe, la începutul lunii februarie, la împrumutul de la Betis Sevilla la Rayo Vallecano. Zozulya a fost împrumutat de la Betis la Rayo Vallecano, în liga a doua, unde joacă Răzvan Raţ, dar fanii madrileni i-au refuzat prezenţa, acuzându-l de afiliere la organizaţii naziste. Fotbalistul ucrainean nu a putut să se antreneze pentru că fanii lui Rayo au protestat şi au afişat bannere pe care scria: „Vallecas nu este loc pentru neo-nazişti”. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a afirmat că nu susţine şi nu este membru al vreunui grup neo-nazist, dar a a recunoscut că are o colaborare cu armata ucraineană, „pentru a-şi apăra ţara”. Roman Zozulya a revenit la antrenamentele echipei Betis Sevilla, unde joacă din iulie 2016, când s-a transferat de la Dnepr.

Citește și:

Fotbalistul ucrainean Roman Zozulya este acuzat de apartenență la o grupare nazistă!12