Finlandezul Valtteri Bottas va pilota pentru Mercedes și în 2018

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deși s-a zvonit că va fi înlocuit de Vettel

Finlandezul Valtteri Bottas va pilota pentru Mercedes și în 2018

Sport 13 Septembrie 2017 / 18:04 303 accesări
Valtteri Bottas s-a acomodat foarte repede cu mașina Mercedes

Valtteri Bottas s-a acomodat foarte repede cu mașina Mercedes

Echipa Mercedes a anunțat miercuri că va conta pe serviciile pilotului finlandez Valtteri Bottas și în sezonul 2018 din Campionatul Mondial de Formula 1. Bottas (28 de ani), care în acest an a făcut pereche la echipa germană cu britanicul Lewis Hamilton, triplu campion mondial, ocupă în prezent locul 3 în clasamentul piloților, cu 197 puncte.

În cele 13 curse disputate la Mercedes, Bottas a câștigat Marile Premii din Rusia și Austria și a mai urcat de șapte ori pe podium. Pilotul finlandez a ajuns la Mercedes după retragerea campionului mondial Nico Rosberg la finalul sezonului trecut, după ce concurase șase sezoane la Williams.

La începutul acestei luni, și Lewis Hamilton a anunțat că își va prelungi contractul cu Mercedes, la finalul lui 2017. Hamilton, care a câștigat două titluri mondiale la Mercedes, are contract cu scuderia germană până la finele anului 2018.

Decizia pilotului german Sebastian Vettel de a rămâne la Ferrari până în 2020 a clarificat situația lui Hamilton. „Nu știu dacă toată lumea se aștepta să semneze un contract pe trei ani. Dar asta nu a schimbat situația pentru mine, pentru că plănuiam să prelungesc cu echipa mea, ceea ce voi face spre finalul sezonului. Nu e nicio grabă, mai am un an de contract, așa că am timp la dispoziție”, declara Hamilton la Monza, înainte de Marele Premiu al Italiei.

Presa de specialitate specula o posibilă venire a lui Vettel la Mercedes, iar președintele de onoare Niki Lauda a recunoscut existența unor contacte cu pilotul german. Toto Wolf, directorul echipei germane, a negat însă orice conversație cu cvadruplul campion mondial.

Următoarea cursă din calendar, Marele Premiu al statului Singapore, va avea loc pe 17 septembrie, în nocturnă, pe circuitul stradal Marina Bay.

Citește și:

Lewis Hamilton a intrat în istoria Formulei 112
Pagina a fost generata in 0.2261 secunde