Formă de cancer vindecată cu ajutorul virusului rujeolei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Formă de cancer vindecată cu ajutorul virusului rujeolei

Monden 17 Mai 2014 / 00:00 845 accesări

O formă de cancer la măduva osoasă a fost pentru prima dată vindecată cu ajutorul injectării unei doze masive de virus modificat al rujeolei. Studiul a fost elaborat de cercetători din SUA.

Pacientul vindecat este o americancă în vârstă de 49 de ani, care suferea de mielom multiplu, o formă de cancer provocată de degenerarea plasmocitelor de la nivelul măduvei osoase. Experimentul a fost efectuat şi pe o a doua pacientă cu aceeaşi afecţiune, dar, în cazul acesteia, virusoterapia nu a răspuns la fel la tratament, constatându-se însă o regresie a cancerului. Fiecăreia i s-a administrat o doză unică de vaccin ce conţinea virusul modificat genetic al rujeolei, virus capabil să atace celulele canceroase. Dozele au avut o concentraţie foarte ridicată, echivalând cu zece milioane de vaccinuri, dar ambele paciente au reacţionat pozitiv la tratament. Pacienta la care s-a constatat remisia completă a cancerului nu a avut nicio recidivă a bolii în cele şase luni de când este monitorizată.

Mielomul multiplu este tratat de obicei cu ajutorul unei terapii de stimulare a sistemului imunitar, însă boala este rareori vindecată. Terapia care foloseşte agenţi patogeni modificaţi ce atacă celulele canceroase este folosită din anii 1950, printre viruşii utilizaţi numărându-se cel al herpesului sau al gripei. Dar acum este pentru prima dată când s-a reuşit o remisie completă a unui cancer invaziv prin injectarea unei doze unice de vaccin.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1621 secunde