Forţele aeriene germane au efectuat prima misiune în Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fapte, nu vorbe împotriva SI

Forţele aeriene germane au efectuat prima misiune în Siria

Externe 16 Decembrie 2015 / 15:48 259 accesări

Un avion Bundeswehr a efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, o primă misiune în cadrul coaliţiei împotriva grupării Statul Islamic (SI), constând în aprovizionarea cu carburant în zbor a unor avioane de război, a declarat armata germană. Avionul de aprovizionare de tip A310 MRT a furnizat carburant, în două rânduri, unor avioane de război, în aer, apoi a revenit, după miezul nopţii, la baza militară de la Incirlik, în sudul Turciei. În total, misiunea a durat cinci ore. Deputaţii germani au autorizat, la începutul lui decembrie, mobilizarea a până la 1.200 de militari, unei fregate şi a şase avioane care să participe la operaţiuni militare internaţionale împotriva SI, într-un gest de susţinere a Franţei, după atacurile de la Paris. Este vorba despre cea mai mare misiune a Bundeswehr în străinătate. Primii militari germani au decolat joia trecută de pe baza germană de la Jagel, urmaţi de două avioane Tornado care au fost poziţionate în Turcia, pentru misiuni de recunoaştere în spaţiul aerian al teritoriului aflat sub controlul SI.

ATAC FRANCEZ CU RACHETE DE CROAZIERĂ Franţa a efectuat, marţi, un atac aerian cu rachete de croazieră de tip Scalp asupra unei poziţii a grupării Statul Islamic (SI) în Irak, în regiunea Al Qaim din vestul țării, o premieră de la începutul operaţiunii Chammal, a anunţat Statul Major Interarme. În acel loc erau clădiri, unele fortificate, folosite în mod simultan pe post de cartier general, centru de antrenament şi depozite logistice, a precizat Statul Major. La raid au participat aproximativ zece avioane de vânătoare echipate cu bombe şi rachete de tip Scalp (Sistem de croazieră autonom, cu rază lungă de acţiune), care au fost trimise în misiune din Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Iordania. Franţa este angajată în Irak în lupta împotriva SI din august 2014, iar din septembrie şi în Siria. Ea şi-a intensificat atacurile aeriene în urma atacurilor comise pe 13 noiembrie la Paris şi Saint-Denis, soldate cu 130 de morţi, revendicate de SI.

OPINII DIFERITE Diferenţe importante rămân între Rusia şi SUA pe tema soluţionării crizei din Siria, a afirmat, miercuri, o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, după ce Moscova şi Washingtonul au apreciat marţi că au găsit un teren comun în vederea unei noi reuniuni în acest sens. Șeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va participa la o reuniune internaţională pe tema crizei din Siria, vineri, la New York. Secretarul de stat american, John Kerry, a efectuat, marţi, o vizită la Moscova, unde s-a întâlnit cu preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Citește și:

Berlinul închide gura SUA pe tema luptei împotriva SI

„Refugiați” - cuvântul german al anului 2015

Reuniune a coaliției internaționale împotriva SI, în Italia

Cel puțin 32 de combatanți SI uciși duminică

Germania a trimis o fregată în Mediterana, în lupta împotriva SI

Germania intervine militar împotriva SI în Siria

Parlamentul german a aprobat trimiterea de sprijin militar coaliției împotriva SI

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1324 secunde