Fostul ofiţer SRI implicat în Black Cube a scăpat de arest! DNA ceruse, Tribunalul a respins

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul ofiţer SRI implicat în Black Cube a scăpat de arest! DNA ceruse, Tribunalul a respins

Justiție 14 Noiembrie 2016 / 17:43 410 accesări

Tribunalul București a respins cererea DNA de arestare a lui Daniel Dragomir, fost angajat SRI, în prezent arestat în dosarul Black Cube. Procurorii au făcut cererea motivând că faptele de care este suspectat în legătură cu tentativa de intimidare a Codruței Kovesi au încălcat controlul judiciar. Decizia Tribunalului București poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Reamintim că Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DNA la începutul anului 2015, alături de soția sa, fostul ofițer SRI fiind acuzat de trafic de influență, spălare de bani, folosirea informațiilor nedestinate publicității, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. "În perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care îndeplinea funcția de șef grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informații, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins și, ulterior, a primit de la un martor denunțător, administrator al unor societăți comerciale, suma totală de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro", precizau procurorii la momentul trimiterii în judecată.

Daniel Dragomir a părăsit Serviciul Român de Informații în anul 2013.

Fostul locotenent colonel al SRI a fost arestat preventiv, însă ulterior pus sub control judiciar. În luna septembrie a anului în curs, judecătorii au decis arestarea preventivă a lui Daniel Dragomir, la cererea DIICOT, în dosarul Black Cube, fiind acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei israelieni să obţină informaţii despre procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Procurorii DIICOT îl acuză pe Daniel Dragomir, fost angajat al SRI, de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Astfel, DNA a considerat că, prin infracțiunile pe care se presupune că le-ar fi comis în dosarul Black Cube, Daniel Dragomir ar fi încălcat condițiile controlului judiciar dispuse în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție. Cererea DNA de arestare a venit la două luni de la începutul cercetărilor în dosarul Black Cube.12
Pagina a fost generata in 0.2277 secunde