Franţa se teme de un atac chimic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Franţa se teme de un atac chimic

Externe 18 Noiembrie 2015 / 17:25 635 accesări

Administraţia Hollande a cerut măsuri pentru contracararea unui eventual atac cu arme chimice, ordonând spitalelor, după atentatele în care au fost ucise 129 de persoane, să achiziţioneze stocuri de medicamente-antidot la afecţiuni neurotoxice.

Imediat după atacurile teroriste de la Paris, în cadrul măsurilor de urgenţă, a fost publicat în „Jurnalul Oficial“ un decret prin care Ministerul francez al Sănătăţii le cere spitalelor să acumuleze stocuri de sulfat de atropină, singurul antidot eficient împotriva substanţelor neurotoxice. Până acum, sulfatul de atropină era doar în stocurile armatei franceze. Ordinul a fost semnat de Benoît Vallet, şeful Direcţiei Generale pentru Sănătate din Franţa, fiind adoptat la cererea ministrului Sănătăţii, Marisol Touraine. Conform presei franceze, decizia a fost luată pentru că autorităţile se tem de un atac cu arme chimice, precum gaze VX şi VR.

În cazul unui atac cu substanţe neurotoxice, victimele ar trebui să îşi injecteze doze de câte 2 mg de sulfat de atropină la fiecare cinci minute, până la dispariţia simptomelor, conform experţilor citaţi de presa franceză. Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise în cursul nopţii de 13 spre 14 noiembrie la Paris. Cel puţin 129 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste, iar aproximativ 400 au fost rănite.

Citește și:

Statul Islamic produce și folosește arme chimice în Irak și Siria

Europa se sufocă sub povara imigranților

Violență extremă combătută în Franța

Incendiul de la uzina din sudul Franţei a fost provocat12
Pagina a fost generata in 0.1571 secunde