Galerie Foto. Fregata Regele Ferdinand, prima navă de război a României pe o medalie emisă de statul român

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Galerie Foto. Fregata Regele Ferdinand, prima navă de război a României pe o medalie emisă de statul român

Cultură 02 Octombrie 2020 / 19:15 626 accesări

Vineri, 2 octombrie, la sediul Muzeului Național al Marinei Române, s-a desfășurat lansarea oficială a medaliei aniversare „155 de ani de la nașterea lui Ferdinand I - Întregitorul / Fregata”.

Medalia realizată de Monetăria Statului marchează două aniversări deosebite pentru paginile de istorie ale României, împlinirea a 155 de ani de la nașterea Regelui Ferdinand I și a 90 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române a primei nave de război, care a purtat denumirea ilustrului monarh, distrugătorul „Regele Ferdinand”, tradiție continuată astăzi de fregata „Regele Ferdinand”.

La lansare, au fost prezenți foștii comandanți ai fregatei „Regele Ferdinand”, actualul comandant și conducerea Flotei. Medalia va putea fi admirată și cumpărată de la reprezentanții Monetăriei Statului, care se vor afla la sediul muzeului sâmbătă, 3 octombrie, orele 09.30-16.00, și duminică, 4 octombrie, orele 09.30-13.00.

----------------

Ediția limitată a medaliei aniversare „155 de ani de la nașterea lui Ferdinand I - Întregitorul / Fregata” conține 130 de exemplare, 90 din argint și 40 din cupru, care prezintă profilurile stilizate ale celor două nave de război și chipul monarhului alături de Arcul de Triumf.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2141 secunde