Gică Hagi: „Ce s-a făcut în această perioadă greșit de am ajuns atât de jos?”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal Gică Hagi: „Ce s-a făcut în această perioadă greșit de am ajuns atât de jos?”
Sport 15 Februarie 2020 / 11:06 696 accesări 0 comentarii
Gheorghe Hagi, manager tehnic Viitorul: „La noi, în schimb, din contră, s-a distrus totul” (sursa foto: www.fcviitorul.ro)

Gheorghe Hagi, manager tehnic Viitorul: „La noi, în schimb, din contră, s-a distrus totul” (sursa foto: www.fcviitorul.ro)

După partida de vineri seară, de la Cluj-Napoca, dintre CFR şi Viitorul, scor 0-0, managerul tehnic al echipei constănţene, Gheorghe Hagi, a felicitat formaţia clujeană pentru perfromanţa din UEFA Europa League, dar a vorbit şi despre susţinerea sportului românesc.

„Nu pot să înțeleg de ce din ‘90, când a venit Revoluţia, s-a globalizat totul, adică trebuie să construieşti un brand, de ce noi românii am ajuns să avem bugetul cel mai mare 12 milioane şi Real Madrid, opt sute, un miliard. Ce s-a făcut în această perioadă greșit de am ajuns atât de jos? Atât vă spun public, ca să reflectăm cu toţii. Pentru că nu e normal așa ceva. O țară bogată din toate punctele de vedere și puternică în Europa să ajungă, după 30 de ani, ca pentru o echipă să ne lăudăm cu 12 milioane de euro, ce mare buget avem. Asta nu înseamnă finanţarea sportului, asta nu înseamnă un lucru construit bine, din toate punctele de vedere. La noi, în schimb, din contră, s-a distrus totul. Ajungem să ne ia vecinii jucătorii. Și noi nu ne trezim. Ce trebuie pentru fotbalul românesc, pentru sportul românesc? Finanţare. Surse de finanțare. Stadioane, infrastructură. Primăriile şi Consiliile Județene să renoveze stadioanele. Cred că au bani să facă un stadion nou. Multinaționalele din România să vină, unu, doi trei la sută din cifra de afaceri, să bage bani în sport, în cultură sau în sănătate. Trebuie să aducem familiile la stadion. Bravo celor de la Dinamo. Să vină oamenii să susţină. Pentru că se crează un spectacol” - Gheorghe Hagi.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1482 secunde