Grupare infracţională specializată în furturi din Franţa, destructurată de Poliţia Română

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
IGPR

Grupare infracţională specializată în furturi din Franţa, destructurată de Poliţia Română

Eveniment 11 Noiembrie 2017 / 17:00 2101 accesări

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, în colaborare cu polițiștii francezi, au destructurat o grupare infracțională organizată formată din români, care ar fi comis furturi de sisteme de navigație și volane de autoturisme de lux, în valoare de 1.300.000 de euro, pe teritoriul Franței, informează IGPR. "În perioada 6 — 10 noiembrie, polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, în colaborare cu cei din cadrul Direcției Generale a Jandarmeriei Naționale Franceze, au desfășurat în comun activități de urmărire penală într-un dosar de criminalitate transfrontalieră înregistrat la Tribunalul de Mare Instanță Dijon, din Franța. Cercetările în acest caz privesc o grupare organizată de criminalitate itinerantă, formată din cetățeni români, implicată în comiterea de furturi de la autoturisme de lux, din reprezentanțe auto de pe teritoriul Franței, fiind vizate sistemele de navigație și volanele", se arată într-un comunicat IGPR.

Potrivit sursei citate, infracțiunile ce fac obiectul dosarului penal sunt constituire a unui grup infracțional organizat, furturi calificate cu consecințe deosebit de grave, tăinuire și distrugere, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 1.300.000 de euro.

Membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada ianuarie — mai, ar fi comis 19 fapte pe teritoriul Franței, cercetate în prezent, acestea având ca obiect 400 de sisteme de navigație și 140 de volane, toate de la autoturisme noi, de lux.

În cadrul activităților comune, a fost organizată o acțiune în România, sub coordonarea DIICOT — Structura Centrală.

În baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile franceze, în cadrul cooperării judiciare internaționale în materie penală, a fost dispusă efectuarea a 13 percheziții domiciliare. Perchezițiile, 11 în județul Călărași, una în județul Giurgiu și una în București, au fost efectuate la locuințele celor în cauză, precizează IGPR.

De asemenea, au fost puse în executare 16 mandate de aducere pentru membrii grupării infracționale. Nouă dintre aceștia au fost depistați în județul Călărași, fiind conduși la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru audieri.

Au fost puse în executare și 9 mandate europene de arestare emise pe numele acestora, 8 dintre ei fiind în prezent arestați la propunerea Parchetului Curții de Apel București, în vederea predării lor către autoritățile franceze.12
Pagina a fost generata in 0.2124 secunde