Guvernul îşi asumă răspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe lângă prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor

Guvernul îşi asumă răspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu

Politică, Justiție 02 Decembrie 2019 / 19:10 2911 accesări
Vicepremierul Turcan: În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brăţări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, personal de probaţiune, dar şi pentru construirea unui penitenciar

Vicepremierul Turcan: În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brăţări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, personal de probaţiune, dar şi pentru construirea unui penitenciar

După anunțul făcut de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, săptămâna trecută, când explica faptul că guvernul Orban nu-și poate asuma răspunderea pentru abrogarea prin ordonanță de urgență a legii recursului compensatoriu întrucât înlăturarea acestuia ar produce daune mult mai severe decât ar crea menținerea lui și că, totodată, PNL s-a angajat față de partide care au susținut moțiunea de cenzură condiționând sprijinul de obligația noului executiv de a nu da OUG pe Justiție, liberalii s-au răzgândit. Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat ieri că Guvernul îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, chestiune în care, consultați fiind, aceștia nu au agreat propunerea Cabinetului Orban.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor. Ministrul Justiţiei va merge la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România. „Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la doi la patru ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM. Această corectare a legislaţiei pe Justiţie este necesară cât mai urgent pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută şi de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce priveşte recursul compensatoriu, motivarea este dată de creşterea ratei de recidivă a celor eliberaţi. Ştim că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranţa oamenilor”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook. Vicepremierul a anunţat, totodată, că ministrul Justiţiei se va deplasa la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România. „Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situaţiei din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brăţări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, personal de probaţiune, dar şi pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!”, a conchis Turcan.

ORBAN ÎŞI ASUMĂ RĂSPUNDEREA PE ABROGAREA OUG 114

Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea şi modificarea unor prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul Energiei şi financiar bancar, dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcţiilor. Pe scurt că obiectivul nostru este acela de a anula prevederile legate de domeniul energiei, taxarea în domeniul energiei. De asemenea, plafonarea preţului la care vând furnizorii energia electrică şi gazul natural către consumatorii casnici", a anunţat premeirul Ludovic Orban, luni, după şedinţa BEX. Premierul a mai precizat abrogarea supraimpozitării şi a suprataxării în domeniile bancare şi din domeniul comunicaţiilor, precum şi abrogarea Fondului de Investiţii.



Ştiri recomandate

12