Guvernul României introduce o nouă taxă de mediu, în valoare de 80 lei/tona de deşeu nepericulos

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comunicat de presă

Guvernul României introduce o nouă taxă de mediu, în valoare de 80 lei/tona de deşeu nepericulos

Administrație 03 Ianuarie 2017 / 12:09 1580 accesări

Începând cu data de 01.01.2017, compania Polaris M Holding anunţă că este obligată să majoreze tariful serviciului de salubrizare la toate punctele de lucru deoarece a intrat în vigoare Legea nr. 384/2013, care instituie taxa de mediu în valoare de 80 lei, aplicată pe tona de deşeu inert şi nepericulos depozitată la depozitul de deşeuri nepericuloase.
Achitarea taxei de mediu este o obligaţie legală, aplicată la nivel naţional tuturor cetăţenilor, agenţilor economici şi instituţiilor publice prin intermediul operatorilor de salubrizare. Procedura de aplicare a noii taxe este următoarea: taxa de mediu va fi inclusă în tariful de salubrizare, operatorul de salubrizare colectează taxa, plăteşte operatorul depozitului de deşeuri nepericuloase (taxa de depozitare plus taxa de mediu), pentru ca, în final, depozitarul să vireze integral taxa de mediu Administraţiei Fondului de Mediu.
Introducerea taxei de mediu are drept consecinţă majorarea tarifului de salubrizare fără ca Polaris să obţină beneficii financiare în urma aplicării acestei taxe.
Polaris anunţă toţi cetăţenii că singura calitate pe care-o deţine în cadrul acestui demers este de simplu intermediar în încasarea unei taxe fiscale. Obiectivul final al aplicării taxei îl reprezintă virarea acesteia la Administraţia Fondului de Mediu, prin intermediul căreia se reîntoarce, astfel, la Guvern, iniţiatorul taxei.
De asemenea, compania Polaris asigură toţi cetăţenii de transparenţa cu care se va aplica noul tarif de salubrizare şi îşi pune, în continuare, serviciile la dispoziţia cetăţenilor.12
Pagina a fost generata in 0.1623 secunde