HC Dobrogea Sud a cedat în finala Cupei României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal masculin / Cupa României, Final Four

HC Dobrogea Sud a cedat în finala Cupei României

Sport 13 Septembrie 2020 / 20:52 1102 accesări
Sursa foto: www.hcdobrogeasud.ro

Sursa foto: www.hcdobrogeasud.ro

Finala Cupei României la handbal masculin, disputată duminică seară, la Sf. Gheorghe, s-a încheiat cu victoria formaţiei Dinamo Bucureşti, care s-a impus în duelul cu HC Dobrogea Sud Constanţa, cu scorul de 24-21, la pauză 11-10.

A fost o partidă în care s-au întâlnit două formaţii valoroase, care ne reprezintă în EHF European League, iar campioana României și-a confirmat statutul de favorită și a obţinut cele două trofee decernate, Cupa și Supercupa României.

„Am ținut sub presiune adversarul cât timp Ionuț Iancu a fost greu de bătut, Zoran Nikolic a finalizat inspirat de la semicerc, iar Vitaly Komogorov a găsit culoare pentru a arunca în forță de la 9 metri. Iranianul Saeid Heidarirad a făcut minuni, însă, în poarta lui Dinamo, iar interul stânga croat Ante Kuduz, votat cel mai bun jucător al sezonului trecut în Liga Zimbrilor, a ieșit la rampă la jumătatea reprizei secunde, când campioana a rupt echilibrul partidei. De la 11-12, în minutul 34 (gol Komogorov), Dinamo a întors scorul la 17-15, în minutul 43, și datorită șarjelor lui Vujic, și a accelerat pe mâna lui Kuduz la 19-15, în minutul 46. Noua achiziție, Javier Humet, a mai pus două goluri în plus pe tabelă, 21-15, și a făcut imposibilă revenirea băieților lui Djordje Cirkovic. “Delfinii” au redus diferența pe final și au încheiat meciul cu fruntea sus de pe teren în fața unei echipe care și-a demonstrat din plin valoarea în sezonul trecut al Ligii Campionilor”, a notat site-ul oficial al formaţiei de la ţărmul mării.

Au evoluat următoarele echipe - HC Dobrogea Sud (antrenori Djordje Cirkovic, George Buricea şi Ionuţ Rudi Stănescu): Iancu 11 intervenții, D. Vasile - Chiuffa, Chikovani 1 gol, Șandru 3g, Nikolic 5g, Komogorov 6g, Andrei 2g; Nistor 1g, Radojevic 1g, Blazevic, Simovic, Ilie 1g, Susanu 1g, Onur; Dinamo (antrenori Constantin Ștefan şi Sebastian Bota): Heidarirad 14 intervenții (2x7m), Lazăr - Ghionea 4g, Bannour, Vujic 5g, Shebib Mamdouh 1g, Kuduz 6g, Negru 1; Mousavi, Savenco, Szasz 1g, Gavriloaia, Humet 6g, Botea, Bizău.

Rezultate - duminică, 13 septembrie, finala mică: SCM Politehnica Timișoara - CSM Bacău 30-28 (16-13).

Finala mare: Dinamo București - HC Dobrogea Sud Constanţa 24-21 (11-10).12