HC Dobrogea Sud, final tensionat la Turda

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Finala mică a Ligii Naţionale de handbal masculin

HC Dobrogea Sud, final tensionat la Turda

Sport 07 Iunie 2017 / 21:12 1437 accesări
Formația constănțeană a fost la un pas de retragerea din teren în ultimele secunde ale întâlnirii de miercuri

Formația constănțeană a fost la un pas de retragerea din teren în ultimele secunde ale întâlnirii de miercuri

Miercuri, la Turda, în meciul decisiv pentru stabilirea câștigătoarei medaliilor de bronz din Liga Naţională de handbal masculin, echipa locală Potaissa a câștigat cu scorul de 27-26, la pauză 13-18, duelul cu Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa. A fost o partidă cu un final tensionat, formația constănțeană fiind la un pas să părăsească terenul în ultimele secunde, în semn de protest față de deciziile arbitrilor Romeo Ștefan și Bogdan Ștark. HCDS încheie astfel sezonul 2016-2017 pe locul 4 în LN.

Meciul de la Turda a fost unul în care jucătorii antrenaţi de Aihan Omer au avut o primă repriză foarte bună, după ce gazdele au condus cu 7-5 tabela de marcaj consemnând scorul de 13-7 în favoarea echipei de la ţărmul mării, care a avut zece minute perfecte, în care nu a primit gol şi a înscris de opt ori. La pauză, HCDS a avut cinci goluri avantaj, 18-13, însă startul reprizei secunde a aparţinut gazdelor, care s-au apropiat la un singur gol, 18-19, după care au egalat la jumătatea reprizei secunde, scor 22-22. Dobrogea Sud nu a cedat şi a preluat din nou conducerea, având două goluri avans, 25-23. Dar trei goluri marcate consecutiv de Potaissa au adus pentru prima oară în avantaj formaţia din Turda, 26-25, în minutul 56. Finalul a fost unul pe muchie de cuţit, fiecare echipă a mai punctat câte o dată, iar în ultimul minut arbitrii nu au validat golul egalizator al lui Celica, sancționând o presupusă o forţare în atac, iar în ultimele 25 de secunde i-au menţinut în ofensivă pe jucătorii antrenaţi de Horaţiu Gal, nervii cedând în tabăra constănţeană. Cu şase secunde înaintea fluierului final, preşedintele-jucător Ionuţ Rudi Stănescu şi-a îndemnat coechipierii să părăsească terenul de joc, fiind calmat cu greu de Laurenţiu Toma. Autor a 12 intervenţii salvatoare, inclusiv o aruncare de la 7 metri, Stănescu a primit cartonaşul roşu, dar misiunea era îndeplinită şi Constanţa nu mai putea întoarce soarta partidei, Potaissa cîştigând cu 27-26.

Pe final, absenţa lui Nikolic a contat în defensiva Constanţei, pivotul sârb primind a treia eliminare, în timp ce durităţile lui Savic, de la gazde, au fost trecute cu vederea de cei doi arbitri. În prima repriză, la scorul de 15-11 pentru HCDS, Toma a fost faultat dur de Savic, fără ca apărătorul de la Potaissa să fie eliminat iniţial. Abia după ce au văzut accidentarea lui Toma, handbalistul constănţean nemaiputînd continua meciul, Savic a primit două minute, şi tot gazdele erau nemulţumite. Toma a primit minute bune îngrijiri medicale în teren, din fericire el revenindu-şi fără a mai fi necesară deplasarea la spital.

Golurile formației constănțene în partida de la Turda au fost reușite de Cutura 8g (4x7m), Crgnoglavac 5g, Vujadinovic 5g, Toma 3g, Angelovski 1g, Nikolic 1g, Bologa 1g, Nistor 1g şi Soare 1g.12
Pagina a fost generata in 0.4122 secunde