Hillary Clinton l-ar propune pe Obama la Curtea Supremă, dacă va deveni preşedinte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hillary Clinton l-ar propune pe Obama la Curtea Supremă, dacă va deveni preşedinte

Externe 28 Ianuarie 2016 / 17:48 557 accesări

Hillary Clinton, care candidează la învestitura Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din SUA, a declarat că l-ar propune pe Barack Obama pentru un post de judecător la Curtea Supremă, dacă ar fi aleasă preşedinte. În cadrul unui eveniment de campanie desfăşurat marţi la Deocorah, în statul Iowa, Hillary Clinton a fost întrebată de un alegător dacă ar lua în considerare posibilitatea de a-l numi pe Barack Obama la Curtea Supremă, în cazul în care va deveni preşedintele SUA. ”Ce idee grozavă! Nimeni nu mi-a sugerat asta până acum, îmi place!”, a răspuns candidata la învestitura democrată, care a fost secretarul de stat al lui Barack Obama. ”S-ar putea să aibă alte câteva lucruri de făcut, dar, vă spun, este o idee grozavă”, a continuat ea.

Clinton a mai afirmat că următorul preşedinte ar putea numi până la trei judecători la Curtea Supremă şi a revenit la posibilitatea desemnării lui Obama. ”Cu siguranţă aş lua asta în considerare”, a spus ea în faţa mulţimii de 450 de persoane. ”Este sclipitor şi poate susţine un argument, a fost profesor de drept, aşa că are toate atuurile. Însă va trebui să avem un Senat controlat de Partidul Democrat, pentru a obţine confirmarea lui, aşa că va trebui să mă ajutaţi cu asta, bine?”, a precizat Hillary Clinton.

În 2014, într-un interviu pentru ”New Yorker”, preşedintele Obama nu era sigur că şi-ar dori un post la Curtea Supremă. ”Iubesc dreptul, din punct de vedere intelectual. Îmi place să rezolv aceste probleme, să mă lupt cu aceste argumente. Îmi place să predau. Îmi este dor de clasă şi de interacţiunea cu studenţii. Dar cred că a fi judecător este puţin cam sobru pentru mine. Mai ales după ce am petrecut şase ani - şi vor fi opt ani - în această bulă, cred că am nevoie să ies puţin”, a precizat el.

Taguri articol


12