„HMS Duncan“, în vizită în Portul Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„HMS Duncan“, în vizită în Portul Constanţa
Eveniment 05 Noiembrie 2015 / 18:21 702 accesări 0 comentarii

Distrugătorul britanic „HMS Duncan“ va face o escală în Portul Constanţa, în perioada 8-11 noiembrie. Pe parcursul vizitei în România, sunt programate vizite ale oficialilor militari britanici la autorităţile militare şi civile din municipiul Constanţa, iar marinarii militari români şi britanici vor executa acţiuni comune de instruire, la cheu, la bordul navelor, în vederea stabilirii procedurilor comune de operare în timpul exerciţiilor planificate a avea loc în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre, în perioada următoare.

Federaţia Română de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale şi Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din România, organizează luni, 9 noiembrie, un minicampionat de fotbal, pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la desfăşurarea primului meci de fotbal care a avut loc pe pământ românesc, între marinarii britanici şi localnicii din zona comunei Partizani, judeţul Tulcea. Întrecerile sportive vor fi găzduite de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

La bordul navei britanice „HMS Duncan“ în Portul Constanţa, Ambasada Britanică din România şi Organizația pentru Apărare şi Securitate din Regatul Unit organizează luni, 9 noiembrie, începând cu ora 11.00, Ziua Industriei de Apărare şi Securitate, un eveniment la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai MApN, oficiali guvernamentali şi companii româneşti de profil.Pagina a fost generata in 0.1521 secunde