iAct - Ce facem dacă pierdem certificatul de naştere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
iAct - Ce facem dacă pierdem certificatul de naştere
Administrație 30 Ianuarie 2013 / 00:00 75833 accesări 9 comentarii

Pierderea ori doar rătăcirea actelor de identitate ne dă palpitaţii. Şi nu ne deranjează atât de tare ideea că nu mai avem documentele de identitate, cât faptul că urmează să facem o sumedenie de drumuri, să stăm la numeroase cozi pentru a obţine un nou document care să ne ateste identitatea. Chiar dacă se pierde cel mai greu - în mod normal, el stând în siguranţă, acasă, într-un sertar cu alte documente similare - cea mai mare teamă este pierderea certificatului de naştere. Chiar şi aşa, există cazuri în care, din diferite motive, ajungem să pierdem certificatul de naştere. Pasul următor: trebuie să solicităm un altul. Ne-a lămurit ce trebuie să facem într-o astfel de situaţie şeful Serviciului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Constanţa, Rodica Crăciun. „Durerea“ cea mai mare este că un astfel de document nu poate fi eliberat decât de oficiul de stare civilă din localitatea în care ne-am născut. Nicio altă instituţie din altă localitate nu poate face acest lucru. Prin urmare, dacă avem „norocul“ să ne aflăm în această categorie, va trebui să ne deplasăm în locul de baştină unde, „înarmaţi“ cu ceva bani şi cartea de identitate, vom solicita eliberarea unui nou certificat de naştere. Spre fericirea noastră, nu avem nevoie de alte documente. Doar buletinul - original şi copie. Evident că acolo vom completa o cerere tip şi vom achita 15 lei dacă nu ne grăbim şi putem aştepta trei zile până la eliberarea unui nou document. Dacă timpul nu ne permite însă, putem plăti 34 de lei, iar certificatul de naştere ne va fi eliberat în cel mult 24 de ore.

Taguri articol
Loading...

9 comentarii

Vlad 21:37:35 / 03 Noiembrie 2014
certificat de nastere

Daca mi a fost furat si certificatul de nastere si buletinul cum le pot recupera? Unde trebuie sa merg? Urgentt!!!!

vio 18:41:30 / 12 Decembrie 2014
pierdere certificat

nu are nimeni un raspuns pentru Vlad ca sunt si eu interesat

clauzz 18:44:48 / 16 Februarie 2015
Pierdere certificat

lam pierdut si imi trebuie certificatu in o zi deoarece imi trebuie pt angajare .. Mi se poate face pe loc?

Corina 11:04:52 / 19 August 2015
furt certificat de nastere si buletin

Daca mi-a fost furat certificatul de nastere si buletinul ,unde le pot reface ? Daca aveti vreo idee va rog sa ma sunati la 0757229737 . Urgent !

Maria 13:24:23 / 28 Octombrie 2015
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat

Salutare! Okay, am inteles cele spuse mai sus, dar mi-a expirat buletinul si mi-am pierdut certificatul de nastere datorita mutarilor constante dintr-un oras in altul. Acum, daca eu m-am nascut in Pucioasa, iar buletinul (de 14 ani) a fost facut in Targoviste, Jud. Dambovita, ce este de facut de fapt? Noul buletin va fi facut tot in Pucioasa din cauza a mai multi factori. Dar cum si ce pot rezolva rapid? Sunt la facultate, am serviciu, nu am timp de absolut nimic, dar acum este o situatie delicata si voi avea mult de umblat. Trebuie doar sa stiu unde voi trebui sa merg exact si de ce acte voi avea nevoie exact. Stau in Bucuresti acum. Nu-mi pot permite sa tot umblu pe drumuri. Va rog, astept un raspuns valid si corect cat mai urgent posibil.

talida 16:40:35 / 21 Septembrie 2016
pierdut acte

mi+au fost furate toate actele bultetin certificat nastere certificat casatorie sint disperata cum pot proceda an nevoie de acte la angajare multumesc

Simona 20:40:21 / 28 Aprilie 2017
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat

Vă spun cum am făcut eu, pentru că și eu am tot căutat răspunsul când am fost în situația asta. Aveam buletinul expirat de câteva zile și certificatul de naștere pierdut. Mi-am depus în aceeași zi cerere de eliberare a certificatului și reinnoire a buletinului, la primarie, Evidenta populatiei. Eu am depus cererile in orasul in care m-am nascut. Pentru certificatul de nastere am platit o amenda de 200 de lei, dar cred ca daca aveam macar o copie, nu mai plateam. Asa ca va sfatuiesc sa aveti copii dupa toate actele si sa le pastrati undeva.

Vali 10:53:42 / 25 Octombrie 2017
Pentru Vlad

Tot ce trebuie sa faci e sa te duci la starea civila din localitatea sau sectorul in care te-ai nascut si sa spui ca nu ai nici buletin!Iti va da niste fise sa le completezi sau o cerere si acolo va trebui sa introduci datele tale personale+CNP-ul, daca nu il stii nu e problema,te vor gasi ei in baza de date!Dar la bani nu stiu cam cat te costa (stai linistit,mai mult de 30 de lei ,nu cred!)Sper ca te-am ajutat!

Ilaria 07:28:53 / 11 Mai 2018
Ce sa fac?

Pai eu si frați mei nu avem acte de loc mătușa se chinuie sa rezolve dar nu poate așa ee mult ce e de făcut?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2109 secunde