„Înșir'te mărgărite”, premieră la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Înșir'te mărgărite”, premieră la Constanța

Monden 10 Iunie 2015 / 00:00 732 accesări

„Înșir'te mărgărite”, spectacolul cu care, în aprilie, a fost inaugurată Sala Mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, recent modernizat, va fi prezentat și la Constanța, în toamnă. Spectacolul, care are la bază feeria-poem a lui Victor Eftimiu, transpusă scenic de Dan Puric, este programat pe 26 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Biletele pentru acest eveniment de poveste, o adevărată desfășurare de forțe și energii artistice, se vor pune în vânzare la sediul Casei de Cultură, la prețurile de 175, 200 și 225 de lei. Scenografia spectacolului este semnată de Doina Levintza, iar muzica îi aparține „regelui naiului”, Gheorghe Zamfir.

BASM MODERN „Nu ştiu cum, dar Eftimiu a făcut un basm modern fără să-l modernizeze. I-a păstrat sănătatea sufletească, inocenţa şi frumuseţea. S-a jucat. Asta mi-a plăcut teribil. M-a atras starea de joc a lui Eftimiu faţă de poveste. Într-o societate confuză, în care lipsesc reperele morale, iar axul valoric este perturbat, basmul clarifică, limpezeşte. El nu poate să mintă pentru că e făcut pentru copii. Nevoia de basm o consider azi necesară pentru că lumea se urâţeşte, iar basmul e un reflex de igienă sufletească… Acest spectacol este profund românesc şi, de aceea, poate fi oricând internațional”, spune Dan Puric.

Din distribuția spectacolului „Înșir'te mărgărite” fac parte actorii: Constantin Dinulescu, Carmen Ionescu, Amalia Ciolan, Maria Dinulescu, Beatrice Rubică, Silviu Biriş, Gavril Pătru, Lari Giorgescu, Irina Cojar, Afrodita Androne, Violeta Huluba, Eduard Adam, Axel Moustache, Ovidiu Cuncea, Alexandru Hasnaş, Iuliana Moise, Oana Vânătoru, Tatiana Constantin, Erika Băieşu, Florin Roșu, Silviu Oltean. Lor li se alătură membrii Companiei Passe Partout, înființată de Dan Puric.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.133 secunde