În weekend, avioanele dansează la Tuzla!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Aeromania 2017“ În weekend, avioanele dansează la Tuzla!
Divertisment 17 August 2017 / 18:25 1405 accesări 0 comentarii

Sursa: Facebook

Sursa: Facebook

Sursa: Facebook

Sursa: Facebook

Dacă aveți mai mult timp liber în vacanță și vreți să aveți parte de o zi de neuitat, atunci e musai să fiți prezenți în weekend la Tuzla, unde va avea loc cel mai mare show aviatic de pe litoral - „Aeromania 2017“. Anul acesta, „Aeromania“ se desfășoară sâmbătă, 19 august, și marchează împlinirea a 50 de ani de la prima misiune AVIASAN efectuată la Tuzla. Drept urmare, anul acesta va fi plin de premiere. Cel mai mare pilot de acrobații aeriene, lituanianul Jurgis Kairys, va da autografe fanilor, iar pe scena evenimentului va concerta, în premieră, chitaristul italian Danielle Gottardo, supranumit „viitorul Steve Vai”.

La Aeroportul Tuzla veți putea găsi atât avioane, motoare, mașini retro și concerte live “rock", cât și o atmosferă boemă, fie că alegeți zona avioanelor parcate lângă public, standurile de aviație, zona de foodcourt sau pur și simplu vreți să stați pe iarbă, ca la picnic. Anul acesta, „Aeromania“ marchează împlinirea a 50 de ani de la prima misiune AVIASAN efectuată la Tuzla. Drept urmare, „Aeromania 2017“ va fi plin de premiere. În cinstea piloților care au făcut istorie în aviația dobrogeană, multiplul campion mondial Jurgis Kairys, nelipsit de la show-ul aviatic de la Tuzla, va executa cele mai noi și cele mai interesante numere de acrobație aeriană. Mai mult, în premieră pentru publicul de la Tuzla, Kairys va da autografe de la unul dintre standurile sponsorilor evenimentului. Alături de lituanian vor evolua prima formație privată de profil, Iacării Acrobaţi, Aeroclubul României şi formațiile Hawks of Romania (acrobație aeriană cu avioane Exxtra 300), Blue Wings (parașutism) și White Wings (acrobație cu planoare), cărora li se vor adăuga alte nume importante din aero-acrobaţia mondială.

„VIITORUL STEVE VAI”, ÎN PREMIERĂ, LA TUZLA

Dacă vreți și altceva decât privitul spre cer, puteți să vă îndreptați puțin ochii spre sol, unde vă așteaptă o mulțime de surprize. Concertele live, standurile de aviaţie, expoziţiile de maşini vechi și de fotografie, precum și concursurile-surpriză vă vor binedispune cu atât mai mult cu cât, și la acest capitol, vom avea parte de premiere. Invitatul special al evenimentului vine tocmai din Italia și se numește Danielle Gottardo. El va evolua în premieră pe scena de la Tuzla, într-un concert de excepție, ce va fi completat de Mihai Mărgineanu, Proconsul și The R.O.C.K. Danielle Gottardo este un tânăr chitarist italian, compozitor, producător şi profesor de chitară electrică. El a predat chitara electrică în mai multe academii de muzică şi şcoli din Italia, iar în acest moment este profesor de chitară electrică la MMI-Modern Music Institute din Italia. Tehnica sa deosebită i-a atras atenția chiar și unuia dintre cei mai mari chitariști din lume, maestrul Steve Vai. Startul mitingului aviatic se dă la ora 15.00, accesul publicului larg fiind gratuit. Puteți veni cu mașina personală, pentru că aeroportul asigură locuri de parcare. Cei care nu au mașină pot utiliza cu încredere transportul în comun. RATC Constanța va asigura curse gratuite pe ruta Constanța - Tuzla și retur.

BĂTRÂNELE MAȘINI, SCOASE DE LA NAFTALINĂ

Deși este, prin definiție, un show aviatic, la „Aeromania 2017“ vei vedea și mașinile de epocă ale colecționarilor constănțeni, decapotate sau blindate, elegante sau de război. Organizatorii evenimentului promit că spectatorii vor avea ce admira la veteranele cu patru roţi, care au avut mare lipici la public. Parade similare au avut loc și în anii anteriori, când publicul a putut admira mașini vechi de peste 50 de ani, care se aflau într-o stare excepţională, fără pic de rugină. Colecționarii se vor strânge în 19 august, în jurul orei 12.00, la benzinăria din Lazu. De acolo, se vor îndrepta spre Tuzla, unde vor ajunge în jurul orei 13.00, când vor avea loc prima expoziție și o ședință foto în fața hangarului de la Tuzla. La ora 13.30 va fi expoziția finală, destinată publicului larg, ocazie cu care pasionații de mașini vor putea sta la șuetă cu fericiții posesori de automobile de epocă.Pagina a fost generata in 0.161 secunde